HØRTE IKKE PÅ SJEFEN: Anderson med den antirasistiske t-skjorta, Rio Ferdinand uten, før ettermiddagens kamp mellom Manchester United og Reading. Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
HØRTE IKKE PÅ SJEFEN: Anderson med den antirasistiske t-skjorta, Rio Ferdinand uten, før ettermiddagens kamp mellom Manchester United og Reading. Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATESVis mer

Her gjør Rio Ferdinand det pinlig for Ferguson

- Jeg vil ta meg av ham, sier skotten.

(Dagbladet): Manchester United-manager Alex Ferguson kritiserte Reading-angriper Jason Roberts' beslutning om å ikke varme opp i den antirasistiske «Kick It Out»-skjorte før helgas kamper i Premier League.

- Jeg er uenig med ham. Jeg skjønner ikke hvilket poeng han prøver å få fram. Jeg vet ikke om han forsøker å sette seg selv over alle andre, men han burde støtte alle de andre spillerne som skal bruke den, sa Ferguson ifølge Guardian, og forsikret om at alle hans spillere ville gjøre det.

Der tok han feil.

Pinlig
For da Manchester United varmet opp foran møtet med Stoke på Old Trafford i ettermiddag, var stopper Rio Ferdinand den eneste som ikke løp rundt i den svarte t-skjorta.

- Jeg er skuffet over at Rio Ferdinand ikke brukte skjorta. Jeg snakket om dette i går. Han har gjort det pinlig for meg, og jeg vil ta meg av ham, ikke tvil på det, sier Alex Ferguson, ifølge BBC.

Ellers i landet skal også Manchester City-forsvarer Joleon Lescott ha gjort det samme, og det er ventet at Rios bror Anton Ferdinand vil følge det samme eksemplet.

Skuffet
Jason Roberts besluttet å ikke støtte den antirasistiske kampanjen, skuffet over rasismesakene som har stjålet overskrifter i England den siste Tida.

- Jeg vil ikke bruke den etter det som har skjedd det siste året, uttalte Reading-spilleren.

- Jeg er helt for å fjerne rasisme fra fotballen, men når det kommer en bevegelse jeg føler representerer det jeg og kollegene mine står for, så vil jeg støtte den med glede. Jeg tror mange er skuffet over den såkalte «Let's Kick Racism Out of Football», de har ikke vært bestemte nok, sa Roberts.