SELVMÅL: Her har Cristiano Ronaldo (til høyre i bildet, delvis skjult) nettopp headet inn 1-0 for Granada etter 21 minutter - hans første selvmål på 344 ligakamper for klubbene Sporting Lisboa, Manchester United og Real Madrid. Foto:  EPA/JESUS OCHANDO
SELVMÅL: Her har Cristiano Ronaldo (til høyre i bildet, delvis skjult) nettopp headet inn 1-0 for Granada etter 21 minutter - hans første selvmål på 344 ligakamper for klubbene Sporting Lisboa, Manchester United og Real Madrid. Foto: EPA/JESUS OCHANDOVis mer

Her gjør Ronaldo noe han aldri har gjort før

Ble matchvinner - på helt feil måte.

Granada - Real Madrid 1-0

(Dagbladet): Ingen ville hevet på et øyenbryn dersom noen på forhånd hadde sagt at Cristiano Ronaldo kom til å bli matchvinner mot Granada.

Uheldigvis for portugiseren skjedde det ikke på den måten han og Real Madrid hadde sett for seg.

For første gang i sin profesjonelle karriere, i sin ligakamp nummer 344 for klubbene Sporting Lisboa, Manchester United og Real Madrid, noterte han seg for et selvmål.

STREKK?: Cristiano Ronaldo prøvde å strekke seg etter en ball, og fikk tydelig smerter i lysken. Det kan være dårlig nytt for Real Madrid foran Champions League-møtet med Manchester United om halvannen uke. Foto: AFP PHOTO/ JORGE GUERRERO
STREKK?: Cristiano Ronaldo prøvde å strekke seg etter en ball, og fikk tydelig smerter i lysken. Det kan være dårlig nytt for Real Madrid foran Champions League-møtet med Manchester United om halvannen uke. Foto: AFP PHOTO/ JORGE GUERRERO Vis mer

Og ikke bare det: Ifølge C More-ekspert Petter Veland er det første gang siden 1978 at en Real Madrid-angriper setter ballen i eget nett.

Kampen var 21 minutter gammel da Ronaldo var nede i egen boks for å hjelpe til på en corner. Han steg til værs noen meter foran første stolpe og stusset ballen i nettet på en måte han ville vært stolt over, om det hadde skjedd i motsatt ende av banen.

Resten av kampen ble i grove trekk en forsvarskamp for nedrykkstruede Granada, som lå under streken før kampen mot mektige Real Madrid.

Men gjestene fra hovedstaden skapte ikke mange store sjanser før mot slutten. Da fikk de til gjengjeld en sjanse av den gigantiske sorten:

FRUSTRERENDE KVELD: Ronaldo og Madrid tapte sin femte ligakamp for sesongen, mot nedrykkskandidat Granada. Foto:  AFP PHOTO/ JORGE GUERRERO
FRUSTRERENDE KVELD: Ronaldo og Madrid tapte sin femte ligakamp for sesongen, mot nedrykkskandidat Granada. Foto: AFP PHOTO/ JORGE GUERRERO Vis mer

José Maria Callejon utnyttet somling av en Granada-forsvarer og tråklet seg gjennom. Keeperen reddet skuddet, men returen gikk i beina på Karim Benzema, som burde hatt en enkel oppgave med å sette ballen i mål.

Franskmannens sikte var imidlertid grovt feilinnstilt, og oppsummerte egentlig bare en nitrist kveld for Real Madrid og Ronaldo.

Supporterne fikk seg nok en støkk da portugiseren tok seg til lysken og gjorde grimaser etter å ha strukket seg etter en ball, men om det var antydning til en strekk der, var den ikke verre enn at han fullførte kampen uten synlige problemer.

Real Madrid er 15 poeng bak Barcelona og fire poeng bak Atletico Madrid, med én kamp mer spilt.