JUBLET FOR SERIEGULL: Stadionspeaker Hakan Bingöl, til høyre i bildet, har nettopp annonsert at Fenerbahce er tyrkiske mestere. I bakgrunnen har publikum startet feiringen, og enkelte er på vei ut på banen for å feire. Foto: FANATIK
JUBLET FOR SERIEGULL: Stadionspeaker Hakan Bingöl, til høyre i bildet, har nettopp annonsert at Fenerbahce er tyrkiske mestere. I bakgrunnen har publikum startet feiringen, og enkelte er på vei ut på banen for å feire. Foto: FANATIKVis mer

Her gjør stadionspeaker Hakan den utrolige tabben

I dag førte politiet ham gjennom gata som en kriminell.

|||• Her kan du se de siste minuttene av kampen (dommeren blåser av ca. sju minutter inn i videoen)

(Dagbladet): Hakan Bingöl har jobbet som stadionspeaker på hjemmebanen til Fenerbahce i 10 år.

Nå er han sparket med umiddelbar virkning, etter den utrolige tabben der han lurte hele stadion til å tro at Fenerbahce hadde vunnet ligaen.

Fansen stormet banen i glede, men var ikke lenge i himmelen. For like etter kom Bingöl med den brutale kontrabeskjeden: Bursaspor hadde vunnet sin kamp mot Besiktas, og var seriemestere.

Ikke bare har stadionspeakeren mistet jobben sin og blitt lagt for hat av Fenerbahce-fansen. Politiet holder ham ansvarlig for ordensforstyrrelser og ødeleggelser for millioner av kroner, og har reist tiltale.

HELVETE BRØT LØS: Her er brannmannskaper i full gang med å begrense skadene etter at supporterne satte fyr på stadion. Foto: REUTERS/Murad Sezer
HELVETE BRØT LØS: Her er brannmannskaper i full gang med å begrense skadene etter at supporterne satte fyr på stadion. Foto: REUTERS/Murad Sezer Vis mer

I en video publisert hos den tyrkiske avisa Fanatik blir Bingöl ført gjennom gata som en kriminell av to politimenn, som holder ham i hver arm mens journalister desperat forsøker å få en kommentar.

I tyrkiske aviser hevdes det også at Fenerbahce-president Aziz Yildirim oppsøkte Bingöl etter kampen, og slo ham rett ned. Selv nekter Yildirim for at opplysningene stemmer.

Dagbladet snakket i går med Bård Tufte Johansen, som har opplevd Fenerbahce-fansen på nært hold i hatoppgjøret mot Galatasaray.

Han betegnet blemmen fra Bingül som en selvmordsaksjon.

- Jeg tror han er i reell fare, og det hjelper ikke å si unnskyld heller. Han bør nok ikke stille opp i noen medier, han bør ligge lavt og ikke bli gjenkjent. Folk som har gjort så dumme ting i Tyrkia før har måttet forlate landet. Graeme Souness (tidligere Galatasaray-trener) plantet Galatasaray-flagget i midtsirkelen på hjemmebanen til Fenerbahce, og det var bokstavelig talt mange som ville drepe ham, sa Tufte Johansen.

OPPTØYER: Fenerbahce-fans havnet i konfrontasjoner med politiet inne på stadion. Foto: AP Photo/Ibrahim Usta
OPPTØYER: Fenerbahce-fans havnet i konfrontasjoner med politiet inne på stadion. Foto: AP Photo/Ibrahim Usta Vis mer

Fenerbahce kunne avgjøre alt selv i den siste serierunden, men greide bare 1-1 hjemme mot Trabzonspor. Bursaspor benyttet muligheten til å snike seg forbi gjennom å slå Besiktas 2-1 i sin kamp, og det var altså her alt gikk galt for den stakkars stadionspeakeren.

Selv om videoen hos Fanatik viser med all tydelighet at Bingöl ikke er spesielt lysten på å snakke med pressen, hevder enkelte medier å vite hva han har forklart i politiavhør.

- Mens jeg snakket så jeg bevegelse bak meg, og alle jublet. Jeg spurte kampobservatøren, som sa han også hadde hørt det var 2-2 mellom Bursaspor og Besiktas. Da ropte jeg «Fenerbahce er mestere» rett etter kampslutt. Så fort jeg hørte at det ikke var riktig rettet jeg det opp og ba om unnskyldning, skal han ha forklart.

Men det er ikke alltid «unnskyld» er nok. I hvert fall ikke i tyrkisk fotball...

SØKTE DEKNING: Tyrkiske politimenn gjemte seg bak skjoldene sine da det begynte å regne gjenstander fra tribunen. Foto:  REUTERS/Murad Sezer
SØKTE DEKNING: Tyrkiske politimenn gjemte seg bak skjoldene sine da det begynte å regne gjenstander fra tribunen. Foto: REUTERS/Murad Sezer Vis mer