Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her gjør svømmekongen Michael Phelps en golfbragd Tiger Woods ville misunnet ham

- Et forbløffende øyeblikk.

(Dagbladet): Michael Phelps avsluttet sin eventyrlige svømmekarriere med å ta fire gull og to sølv i London-OL i sommer.

Nå koser han seg blant annet med å spille golf på fritida - og amerikaneren er ikke så aller verst der heller.

Selv om han angivelig nettopp startet å spille, vartet han opp med et sensasjonelt slag under Dunhill Championships i Skottland fredag, der proffene danner par med amatørene.

Fra nesten 50 meter satte Phelps en putt rett i hullet, til en imponerende eagle.

- Proffene ville gitt livet sitt for en sånn vurderingsevne av avstand. Det er utrolig vanskelig. Dette må være den lengste putten av en amatør som er vist på TV, sa kommentatorene på Sky Sports da superslaget var et faktum.

PROFFEN OG AMATØREN: Amatøren Michael Phelps er på lag med proffspilleren Paul Casey under Alfred Dunhill Links Championship i Skottland. Men Phelps framstår ikke akkurat som en nybegynner når det gjelder putting... Foto:  AFP PHOTO / IAN MACNICOL
PROFFEN OG AMATØREN: Amatøren Michael Phelps er på lag med proffspilleren Paul Casey under Alfred Dunhill Links Championship i Skottland. Men Phelps framstår ikke akkurat som en nybegynner når det gjelder putting... Foto: AFP PHOTO / IAN MACNICOL Vis mer

Ifølge kanalen har Phelps 24 i handikap, og han sleit tungt dagen i forveien. Men det ble selvsagt overskygget av putten fra nærmere 50 meter.

- Et forbløffende øyeblikk for Michael Phelps, konstaterer Sky-kommentatorene.

Per Haugsrud kommenterte det hele for Viasat, og han mener slaget oppsummerer det flotte med golfsporten.

- Det er ingen i hele verden som kan gjøre akkurat det slaget bedre. De færreste kan hoppe uti bassenget og svømme en eneste meter like fort som Michael Phelps, men han kan være bedre enn Tiger Woods og Rory Mcllroy på et sånt slag. Hadde du gitt dem 100 baller hver på akkurat det hullet, ville kanskje én gått inn. Men da hadde de stått og trent, og funnet linja etter hvert. Om de fikk 100 baller på forskjellige steder på banen, er jeg jaggu ikke sikker på at de hadde klart det, sier han til Dagbladet.