Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her gjør Tottenham noe de ikke har klart på over et år

Endelig jubel på White Hart Lane.

GLADGUTTER: Tottenham-spillerne feirer etter at Mousa Dembele (nr. tre f.v.) har satt inn 2-0 for hjemmelaget. Foto: AFP / CARL COURT / NTB Scanpix
GLADGUTTER: Tottenham-spillerne feirer etter at Mousa Dembele (nr. tre f.v.) har satt inn 2-0 for hjemmelaget. Foto: AFP / CARL COURT / NTB Scanpix Vis mer

Tottenham-Stoke 3-0 (1-0):

LONDON (Dagbladet): Det var ikke akkurat to lag flust av selvtillit som møttes på White Hart Lane i ettermiddag. Tottenham har vært gjennom et managerbytte og har fortsatt 0-6 mot Manchester City og 0-5 mot Liverpool friskt i minne.

Mark Hughes? Stoke har levert alt fra det glimrende til det nærmest sjokkerende så langt. Sist ble det 1-5 og to utvisninger borte mot Newcastle.

Og det skulle ikke bli mye bedre for Stoke denne gangen. Tottenham dominerte til tider stort og vant til slutt 3-0. Det er londonernes største seier i serien siden 4-0 borte mot Aston Villa 26. desember i fjor.

Tottenham var best fra start på White Hart Lane i ettermiddag, men det var Stoke som kom i nærheten av noe som liknet mål først.

De gråsvarte for anledningen ville nemlig ha straffe da Zeki Fryers var litt røff mot Jonathan Walters etter bare fem minutter, men dommer Kevin Friend gjorde sannsynligvis rett i å la spillet gå videre.

Enveiskjøring Tottenham skapte kampens første store sjanse etter et snaut kvarter. Høyreback Kyle Naughton tredde gjennom Aaron Lennon på høyresiden. Lynvingen la ut til Emmanuel Adebayor, som bare trengte å bredside ballen i mål.

Togoleseren bommet imidlertid fullstendig på kula, og styrte den bare videre til Christian Eriksen, som ikke rakk å reagere raskt nok til å avslutte skikkelig.

Bare minuttet etterpå var Spurs nær på nytt, da Roberto Soldado dunket til på volley etter en glimrende flikk av Paulinho, men ballen gikk en drøy meter til side for Thomas Sørensens mål.

SIKKER: Tottenham-spiss Roberto Soldado var svært sikker fra straffemerket etter en drøy halvtime. Foto: REUTERS / Darren Staples / NTB Scanpix
SIKKER: Tottenham-spiss Roberto Soldado var svært sikker fra straffemerket etter en drøy halvtime. Foto: REUTERS / Darren Staples / NTB Scanpix Vis mer

Tottenham fortsatt å dominere oppgjøret, men sleit med å skape de store sjansene. Neste farlighet kom ikke før etter en halvtimes spill. Aaron Lennon la inn fra høyre, men Ryan Shawcross fikk klarert rett foran Soldado.

Ballen føk over på venstresiden, og etter et godt innlegg fra Fryers, var Soldado først på innlegg nummer to, men avslutningen fra spanjolen gikk til side for mål.

Straffemål Like etterpå kom det forløsende åpningsmålet for hjemmelaget, og nok en gang var Soldado i begivenhetenes sentrum. Først slo han inn til Adebayor som dempet ballen på brystet og dunket til på volley fra god posisjon.

Avslutningen gikk imidlertid rett i armene på Shawcross, som så ut som om han prøvde seg på en volleyballblokk.

Dommer Friend pekte på straffemerket, og fra ellevemeteren var Soldado — som vanlig — sikker som banken.

Tottenham fortsatte kjøret etter pause, og nettopp Soldado kom også til den første gode muligheten i 2. omgang. Tottenham vant ballen på midten, og nok en gang var det Lennon som slo inn fra høyre.

Soldado trengte bare å bredsiden ballen til siden for Sørensen, men traff dårlig og skjøt rett på dansken.

Kanskje ikke så rart at 80 prosent av Soldados Premier League-mål er kommet på straffe (fire av fem).

Strålende langskudd Stoke var svært svake også etter pause, og skapte ikke noe som helst for å teste Hugo Lloris. Tottenham hadde ballen mye, men måtte jobbe hardt for å drepe kampen.

Til slutt var det Mousa Dembele som mente at nok var nok. Belgieren dro av tre menn på rundt 20 meter, før han la ballen til rette for seg selv og dunket til i Sørensens venstre hjørne.

INGEN TVIL: Her har akkurat Emmanuel Adebayour hamret til rett i hendene på Ryan Shawcross. Foto: AFP / CARL COURT / NTB Scanpix
INGEN TVIL: Her har akkurat Emmanuel Adebayour hamret til rett i hendene på Ryan Shawcross. Foto: AFP / CARL COURT / NTB Scanpix Vis mer

Dansken var ikke i nærheten, og dermed kunne Sherwood og Co slappe litt mer av på sidelinja.

Spikeren i kista kom bare noen få minutter seinere. Soldado spilte via Adebayor ut til Lennon på høyresiden. Han dempet den på låret, før han styrte den herlig i lengste kryss på volley.

Lennon ble tatt av banen til stående applaus noen minutter seinere. Inn kom Erik Lamela, og argentineren holdt på å gjøre det helt store umiddelbart.

Adebayor satte ham opp i god posisjon i boksen, men Sørensen stormet ut og fikk reddet til hjørnespark.

Tottenham fortsatte dominansen på slutten, men maktet ikke sette inn flere bak Thomas Sørensen. Nord-Londonerne er nok uansett svært fornøyd med en etterlengtet komfortabel seier.

Mark Hughes og Stoke må snart begynne å se bakover på tabellen hvis de ikke finner formen.

NOE Å JUBLE FOR: Tottenham-sjef var svært aktiv under dagens kamp, men kunne juble til slutt. Foto: REUTERS / Darren Staples / NTB Scanpix
NOE Å JUBLE FOR: Tottenham-sjef var svært aktiv under dagens kamp, men kunne juble til slutt. Foto: REUTERS / Darren Staples / NTB Scanpix Vis mer