Fotball-EM:

Her gjør Wales det igjen

De walisiske lagbildene i forkant av kamper vekket oppsikt under EM i 2016. Nå har Gareth Bale (31) og co. gjort det igjen.

VEKKER OPPSIKT: Wales er i gang med EM, men det er lagbildet i forkant av kampen mot Østerrike som har fått mest oppmerksomhet så langt. Video: NTB Vis mer
Publisert

Fotball-EM 2021

EM-program

Lagbilder i forkant av mesterskapskamper er en tradisjon som nesten er like gamle som mesterskapene selv.

Det som også har utviklet seg til å bli en slags bisarr tradisjon er Wales sin tolkning på hvordan man skal ta et lagbilde i forkant av kampene.

Der man gjerne har seks mann bak og fem mann foran på et tradisjonelt lagbilde har waliserne i en årrekke skapt en slags tradisjon om å ha lagbilder som numerisk ikke helt gir mening.

Før kampen mot Sveits var det fem walisere som sto bak, mens seks mann sto foran. De hadde uansett stilt seg opp skjevt, hvilket vil få det til å gå kalt nedover ryggen til de fleste fotball-tradisjonalister.

TELLEFEIL: Waliserne har blitt kjent for sine bisarre lagbilder. Mot Sveits i EM-åpningen gjorde de det igjen. Foto: AP Photo/Naomi Baker, Pool.
TELLEFEIL: Waliserne har blitt kjent for sine bisarre lagbilder. Mot Sveits i EM-åpningen gjorde de det igjen. Foto: AP Photo/Naomi Baker, Pool. Vis mer

Men dette er på ingen måte en ny greie for waliserne. Dette gjorde de nemlig ved flere anledninger også i EM i 2016, der laget gikk hele veien til semifinalen.

Så, hvor kommer egentlig denne tradisjonen fra?

I 2016 uttalte midtbanespiller Joe Ledley til Wales Online at hele er et resultat av et uhell, som seinere har blitt en løpende vits for waliserne.

- Vi var rett og slett ikke så gode på dem. Vi la ikke helt merke til det først, men etter hvert som det ble flere så noterte vi oss det, og det var grusomt. Så vi tenkte vi like gjerne kunne fortsette, sa Ledley.

- I tillegg har det vist seg å gi oss flaks. Det er ikke overtro, men jeg tror ikke vi kommer til å fikse et skikkelig lagbilde.

ET AV FLERE: Slik så det ut da waliserne skulle spille kvalifiseringskamp i 2016. Foto: Huw Evans/REX.
ET AV FLERE: Slik så det ut da waliserne skulle spille kvalifiseringskamp i 2016. Foto: Huw Evans/REX. Vis mer

Siden har dette blitt et såpass stort fenomen at waliserne rett og slett har møter i forkant av kampene for å planlegge hvordan de skal gjennomføre disse rare bildene.

Selv om det faktisk finnes bevis på at de klarer å gjennomføre skikkelige lagbilder, kan mye tyde på at det er en slags mesterskapstradisjon for waliserne å lage merkverdige lagbilder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer