Fotball-EM:

Her gjør Wales det igjen

De walisiske lagbildene i forkant av kamper vekket oppsikt under EM i 2016. Nå har Gareth Bale (31) og co. gjort det igjen.

VEKKER OPPSIKT: Wales er i gang med EM, men det er lagbildet i forkant av kampen mot Østerrike som har fått mest oppmerksomhet så langt. Video: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fotball-EM 2021

EM-program

Lagbilder i forkant av mesterskapskamper er en tradisjon som nesten er like gamle som mesterskapene selv.

Det som også har utviklet seg til å bli en slags bisarr tradisjon er Wales sin tolkning på hvordan man skal ta et lagbilde i forkant av kampene.

Der man gjerne har seks mann bak og fem mann foran på et tradisjonelt lagbilde har waliserne i en årrekke skapt en slags tradisjon om å ha lagbilder som numerisk ikke helt gir mening.

Før kampen mot Sveits var det fem walisere som sto bak, mens seks mann sto foran. De hadde uansett stilt seg opp skjevt, hvilket vil få det til å gå kalt nedover ryggen til de fleste fotball-tradisjonalister.

Men dette er på ingen måte en ny greie for waliserne. Dette gjorde de nemlig ved flere anledninger også i EM i 2016, der laget gikk hele veien til semifinalen.

Så, hvor kommer egentlig denne tradisjonen fra?

I 2016 uttalte midtbanespiller Joe Ledley til Wales Online at hele er et resultat av et uhell, som seinere har blitt en løpende vits for waliserne.

- Vi var rett og slett ikke så gode på dem. Vi la ikke helt merke til det først, men etter hvert som det ble flere så noterte vi oss det, og det var grusomt. Så vi tenkte vi like gjerne kunne fortsette, sa Ledley.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer