GAMMEL STORHET:  Zinedine Zidane demonstrerte i Lisboa i går kveld at han ikke har glemt gamle fotballkunster. FOTO: AP/SCANPIX.
GAMMEL STORHET: Zinedine Zidane demonstrerte i Lisboa i går kveld at han ikke har glemt gamle fotballkunster. FOTO: AP/SCANPIX.Vis mer

Her gjør Zidane comeback

Målgivende pasning for 65 000 tilskuere i kamp for Haiti-ofre.

|||
(Dagbladet): Her gjør fotballlegenden Zinedine Zidane comeback igår kveld, mer enn tre år etter den dramatiske avskjeden i VM-finalen for Frankrike mot Italia.

Og Zidane kvitterte med en lekker målgivende pasning.

Istedenfor boten på 40 000 kroner for nedskallingen av Marco Materazzi, foreslo Zidane overfor Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) å gjøre en innsats i FN-regi for folk som virkelig har bruk for pengene.

Og den oppgaven har Zidane tatt alvorlig.
Igår kveld var han tilbake i rollen som playmaker da et All Star-lag med store navn fra de to siste tiårene møtte gamle Benfica-stjerner til veldedighetskamp i Lisboa.

Det er sjuende gang gamle stjerner spiller Kamp mot fattigdom i FN-regi. Og nå var det ikke stor diskusjon om hvem som skal ha inntektene.


Inntektene av kampen går til jordskjelvofrene i Haiti.

Zidane (37), som la opp etter 2006-sesongen, er regnet for en av verdens beste fotballspillere gjennom alle tider. Den franske stjernespilleren er FNs spesielle ambassadør.

 SCORET:  Målscorer Kaka blir gratulert av Zinedine Zidane og brillefine Edgar Davids.  FOTO: AP/SCANPIX.
SCORET: Målscorer Kaka blir gratulert av Zinedine Zidane og brillefine Edgar Davids. FOTO: AP/SCANPIX. Vis mer


Han hadde fått med seg blant andre Kaka, Luis Figo, Rui Costa, Thierry Henry, Pavel Nedved og Edgar Davids på laget.Fem millioner65 000 tilskuere betalte 10 euro hver for å se gamle og nye helter i aksjon i Benficas hjemmebane Luz stadion. Det betyr fem millioner norske kroner bare i billettinntekter til ofre etter jordskjelvkatastrofen i Haiti. GRATULASJONER:  Målscorer Robert Pires og pasningslegger Zinedine Zidane gratulerer hverandre. FOTO: AFP/SCANPIX.
GRATULASJONER: Målscorer Robert Pires og pasningslegger Zinedine Zidane gratulerer hverandre. FOTO: AFP/SCANPIX. Vis mer

- Ved å komme hit har folk gjort noe virkelig stort. Jeg er glad for at vi kan gjøre noe for å hjelpe, sa den tidligere franske playmakeren etter 3-3-kampen.


Kaka, Robert Pires (etter pasning fra Zidane) og Christophe Dugarry scoret for det internasjonale stjernelaget - Nuno Gomes (2) og Eder  Luis for Benfica.


- Det er en god sak og det er derfor det er så mange spillere her. Fotballen er med Haitis befolkning, sa Bayern München-trener Louis van Gaal,som ledet All Star-laget fra sidelinjen.

 DOMMER_LEGENDE:  Også dommerlegenden Pierluigi Collina gjorde comeback i den gule trøya i veldedighetskampen for Haiti - Luis Figo i bakgrunnen. FOTO: REUTERS/SCANPIX.
DOMMER_LEGENDE: Også dommerlegenden Pierluigi Collina gjorde comeback i den gule trøya i veldedighetskampen for Haiti - Luis Figo i bakgrunnen. FOTO: REUTERS/SCANPIX. Vis mer