-  Her glapp seieren

Stephen Ademolu var den store helten som sendte TIL til gruppespill i Uefa-cupen, i går misbrukte han en gedigen sjanse til å senke storlaget Roma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ(Dagbladet): Romerriket kom aldri særlig langt nord i Europa, men i går erobret en liten men sterk hærstyrke Tromsø og fort Alfheim.

KAMPFAKTA

UEFA-cupen

Tromsø- Roma 1- 2 (1- 1)

Mål: 0- 1: Kuffour (35). 1- 1: Årst (41). 1- 2: Cufre (84) Dommer: Peter Sippel, Tys.

Gule kort: Årst, Tromsø. Dacourt, De Rossi, Bovo, Roma.

Rødt kort: Perrota, Roma.

Tilskuere: 5982.

I en jevnspilt kamp som kunne bikket begge veier mot slutten, fikk Ademolu en kjempesjanse etter fint spill av Karim Essediri og Ole Martin Årst. Men helt alene noen få meter fra målstreken satte Ademolu ballen over.

Burde scoret

-  Det er vel ikke mye mer å si enn at slike sjanser skal vi sette. Jeg vil ikke gjøre som en god kollega i LSK å la han trene om natten, men Stephen blir å få en del slike innlegg på treningene fremover slik at han setter den neste gang, fastslår TIL-trener Steinar Nilsen.

Han er ikke i tvil om at tre poeng hadde havnet i Tromsø dersom Ademolu hadde satt den gedigene sjansen.

-  Da hadde vi vunnet, det er jeg helt sikker på, sier Nilsen kontant.

Veteran Bjørn Johansen er helt enig.

-  Det sto og bikket, og hadde vi satt den hadde vi vunnet. Og så gjør vi i steden en ny glipp og dem får alle poengene. Utrolig surt, konstaterer Bummen.

STOR MISS: Stepen Ademolu har akkurat misset en kjempesjanse fra to meter til å sende Tromsø i ledelse mot storlaget Roma, kvarteret før slutt. -  Det er vel ikke mye mer å si enn at slike sjanser skal vi sette, sier TIL-treneren. Foto: Ingun A. Mæhlum
STOR MISS: Stepen Ademolu har akkurat misset en kjempesjanse fra to meter til å sende Tromsø i ledelse mot storlaget Roma, kvarteret før slutt. - Det er vel ikke mye mer å si enn at slike sjanser skal vi sette, sier TIL-treneren. Foto: Ingun A. Mæhlum Vis mer

Men spiss-kollega Ole Martin Årst følte ikke at Ademolu trengte trøst etter kampen.

-  Det er veldig fint mulig å sette en slik sjanse over, det er svært små marginer som ikke gjør at han setter den ballen i netttaket. Stephen trenger ikke trøst selv om han bommet den sjansen, jeg vet han er full av selvtillit, sier Tippeligaens toppscorer.

Markerings glipp

Nilsen irriterer seg også grenseløst over at egne forsvarstabber lå bak begge Romas scoringer.

På gressmatta, som ligner mer på en potetåker hvor nypoteten nettopp er innhøstet, var det Roma som først fikk uttelling etter en overgang hvor Kibebe ga bort et svært billig hjørnespark. Bovo slår perfekt fra hjørneflagget og på bakerste, hvor Yndestad taper duellen med Kurrour som styrer inn 0-1 med hodet.

-  Men det som er helt sikkert er at det ikke var Hans-Åges mann i utgangspunktet, sier Nilsen.

På 1- 2 var det Karim Essediri som forøvrig gjorde en svært bra kamp på TILs høyreflanke, som glapp i markeringen.

-  Vi tapte kampen for at et par stykker ble litt for ukonsentrerte i enkeltepisoder, og det gjorde meg lynforbannet at vi tapte på en dag som denne hvor vi hadde fortjent bedre, sier Nilsen.

Fornøyde romere

Italias trener Luciano Spalletti var svært fornøyd med å ha vunnet et vanskelig oppgjør etter en vanskelig start i Serie A.

-  Det var en vanskelig kamp, TIL er et veldig godt lag og bød oss hard motstand. De var gode til å spille på sine gode egenskaper, og jeg er veldig glad for at vi til slutt vant, sier Spalletti.

 Stephen Ademolu forsvant tidlog fra Alfheim og svarte ikke på telefonen i går kveld.

SCORING: Ole Martin Årst utlikner mot Roma etter 42 minutter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer