Her glemmer Arsenal-keeperen at han har hender

Ville klarere med beina etter egen tabbe. Se video!

(Dagbladet): Olympiakos - Arsenal 3-1.

Arsenal var allerede videre fra gruppe F før avspark i går, som gruppevinner. Derfor smertet det ikke all verden at Olympiakos ble for sterke i Aten, mot et reservepreget bortelag.

Verst var kvelden kanskje for Arsenals tredjekeeper Vito Mannone — italieneren kom inn for skadde Lukasz Fabianski etter 25 minutter.

23-åringens keeperspill da David Fuster ordnet Olympiakos' andre mål dukker ikke opp i dvd-boksene som samler årets beste redninger.

Lompe Først var italieneren modig, han rykket ut og stanget ut et framspill fra kanten av 16-meteren. Dessverre havnet ballen rett i beina på Olympiakos' Fuster på 30 meter.

KEEPERTRØBBEL: Vito Mannone fikk sjansen før halvtimen var gått fordi Lukasz Fabianski måtte ut på båre. Foto: AP/Thanassis Stavrakis
KEEPERTRØBBEL: Vito Mannone fikk sjansen før halvtimen var gått fordi Lukasz Fabianski måtte ut på båre. Foto: AP/Thanassis Stavrakis Vis mer

Spanske Fuster slengte avgårde ei slapp lompe mot Arsenal-målet, som Mannone enkelt kunne tatt med hendene på 14-15 meter.

Men i stedet valgte keeperen å prøve på et høyt spark på ballen - i kampsportstil - og bommet spektakulært mens ballen trillet sakte inn i nettet.

Desio-fødte Mannone har vært i Arsenal i seks år, men fikk i går kveld sin første opptreden for A-laget siden 2009-2010-sesongen.

Tabbe-start Det kan bli lenge til neste gang,  Wojciech Szczesny er tilbake mot Everton lørdag. Likevel nektet Arsene Wenger å kritisere keeperene etter tapet i går.

- Jeg er er irritert. Det er vanskelig å peke på enkeltpersoner, men vi gjorde lite for å hjelpe keeperne. De ble utsatte da vi viste for lite kvalitet, og de var egentlig ganske tapre. Det er selvsagt ikke en god start når du kommer inn og slipper inn et mål som Mannone gjorde, sier Wenger.

Han trøster seg med at de fleste Arsenal-stjernene, inkludert Robin van Persie og Theo Walcott, fikk hvile da londonlaget allerede var gruppevinnere og møter et nummer to-lag fra en annen gruppe i 16-delsfinalen i februar.

- Det var en fantastisk erfaring for de unge spillerne. De skjønner nå hvilken intensitet du trenger på dette nivået. Jeg mener likevel at noen av de unge spillerne til tider viste bra ting. Men vi savnet modenheten på ballen, spesielt under press, sier Wenger.

TRAFF LUFT: David Fusters skudd var presist, men ikke hardt. Foto: AFP/ARIS MESSINIS
TRAFF LUFT: David Fusters skudd var presist, men ikke hardt. Foto: AFP/ARIS MESSINIS Vis mer