Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her glipper medaljen, men han vil ikke vite hva det kunne blitt

Det lå an til å bli en ny norsk jubeldag i alpinbakken. Slik ble det ikke.

NESTEN: Sebastian Foss Solevåg lå an til en medalje i herrens slalåm i morgentimene i dag, men helt på slutten gikk det galt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
NESTEN: Sebastian Foss Solevåg lå an til en medalje i herrens slalåm i morgentimene i dag, men helt på slutten gikk det galt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Med et kjempeutgangspunkt etter den første omgangen, var det duket for en ny norsk festdag i alpinbakken.

Men slik skulle det ikke bli.

Sebastian Foss Solevåg lå på en sterk femteplass, og ledet på samtlige mellomtider på sveitsiske Ramon Zenhaeusern, men gjorde en stor feil helt i bånn av bakken. Sveitseren tok sølv.

Henrik Kristoffersen, som ledet etter første omgang, kjørte ut.

Vil ikke vite

Foss Solevåg er skuffet men fattet når han får spørsmål om hvordan det føles å miste en medalje etter å ha vært så nær.

- Det er veldig surt, men man må bare gå for det. Jeg var i angrepsposisjon, og det er bedre å sitte med den følelsen her enn at man ikke gikk for det i det hele tatt, sier han til Dagbladet.

Han forteller at han fikk vite at den siste mellomtida hans var kruttsterk, og at han lå an til en sølv- eller bronsemedalje like etter at han kom i mål, men han vil helst ikke tenke på hva det kunne blitt.

- Det vil jeg helst ikke vite, men et eller annet gikk jeg glipp av, sier han.

- Hva var det som gikk galt?

- Jeg prøver å risikere litt ekstra ned henget og ut på flata for å få med meg mest mulig fart. Det er litt «high risk, high reward», men det gikk dessverre akkurat ikke.

- Utrolig kjipt

Begge de to storfavorittene Marcel Hirscher og Henrik Kristoffersen kjørte ut, og dermed var det duket for en overraskelse øverst på seierspallen. Den var det svenske Andre Myhrer som sto for.

Solevåg er klar på at den svenske veteranen er en verdig vinner.

- Ja, for all del. Alle de som tar medalje her i dag er gode. Det er ingenting som er ufortjent her.

Samtidig skjønner han godt at Kristoffersen, som hadde alt i sine egne hender, er skuffa etter å ha gått glipp av en potensiell gullmedalje.

- Det er utrolig kjipt for ham. Han hadde så absolutt muligheten, og han går bare for det. Han vil ikke ha sølv eller bronse, sier Solevåg.

Solevåg ble til slutt beste norske på en tiendeplass, mens Leif Kristian Nestvold-Haugen ble nummer 13. Jonathan Nordbotten kjørte ut i den første omgangen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!