Her gråter Serena for tennisvenninnen Caroline

Varmt møte ved målstreken i New York Marathon.

<strong>¨RØRT OG STOLT:</strong>Caroline Wozniacki fullførte i går en hel maraton. Hun ble gratulert av en rørt Serena Williams i mål. Foto: REUTERS / Eduardo Munoz / NTB SCANPIX
¨RØRT OG STOLT:Caroline Wozniacki fullførte i går en hel maraton. Hun ble gratulert av en rørt Serena Williams i mål. Foto: REUTERS / Eduardo Munoz / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Caroline Wozniacki (24) er en av verdens aller beste kvinnelige tennisspillere.

Vanligvis løper dansken med racket, innenfor en rute på 8 x 11 meter, med raske spurter og vendinger.

Søndag trakk hun i stedet på seg joggeskoene og løp drøyt 42 km i New York maraton, bare en uke etter fullført tennissesong i Singapore.

Klemmer og tårer Tiden ble svært respektable 3,26.33 i den tunge New York-løypa. Ved målstreken sto toppspiller Serena Williams klar med kamera.

Det ble både klemmer, gratulasjoner og tårer for tennisvenninnene.

- Er det normalt å gråte når noen fullfører en maraton? Så stolt av deg Caro, tvitret Williams.


Den danske jenta hadde aldri løpt mer enn 22 km før start i går. Hun ble advart av flere maratoneksperter om at treningsgrunnlaget var for tynt, hun burde minimum ha gjennomført 30 km.

Selve løpet ble også svært tungt for den eksplosive atleten, som først hadde som mål å fullføre. Så ville hun under tre og en halv time.

Skulle dø Hun klarte begge deler, men det kostet.

- Jeg trodde jeg skulle dø, sier Wozniacki i Williams videosnutt på Instagram.

- Etter 15 km tenkte jeg «å, jeg må bare jeg løpe dette en gang til», sier tennisspilleren som avla et løfte om å aldri løpe maraton igjen etter 32 km.

— Akkurat nå tror jeg ikke at jeg kommer til å gjøre det på noen år, men på et tidspunkt kommer jeg nok til å løpe en gang til.

<strong>JUBEL:</strong> Caroline Wozniacki løp inn over en halv million til veldedighet. Foto: EPA / JUSTIN LANE / NTB SCANPIX
JUBEL: Caroline Wozniacki løp inn over en halv million til veldedighet. Foto: EPA / JUSTIN LANE / NTB SCANPIX Vis mer

Innsatsen i maratonløypa brakte inn nærmere en halv million til «Team for kids», en veldedig organisasjon hun løp for. Og da hun fikk kreftene tilbake var hun også jublende glad selv.

- Fansen var fantastiske. Det var utroligt. Det var en herlig opplevelse. Jeg er så glad for å ha gjort det. Jeg er så stolt, og nå har medaljen. Jeg kan si «jeg har gjort det», og på en bra tid. Jeg er virkelig glad.

• Vinner i eliteklassen for kvinner i New York maraton ble kenyanske Mary Keitany, på tida 2,25.07. Landsmannen Wilson Kipsang var raskest i herreklassen, han noterte 2,10.59.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer