Her gratuleres Martin (15) med landslagsplassen: - Vi vet han gleder seg

Vurderes fra start.

ULLEVÅL STADION (Dagbladet): Per-Mathias Høgmo kunngjorde i dag laget som skal representere Norge i de to EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Bulgaria henholdsvis 10. og 13. oktober.

Det store spørsmålet alle stile seg før dagens pressekonferanse var hvorvidt Høgmo ville ta ut 15 år gamle Martin Ødegaard til de to viktige kvalifiseringskampene, og Høgmo har valgt å ta ham ut.

- Martin har prestert på høyt nivå over en lengre periode. Vist kvaliteter i Tippeligaen, var sjanseskapende mot Emiratene og gjorde også en god kamp mot Portugal på U21. Vi synes han er kvalifisert til å være med i troppen.

Høgmo fikk også spørsmål om han er aktuell fra start.

- GRATTIS: Her, under dagens Strømsgodset-trening, gratuleres Martin Ødegaard med plassen i troppen til kampene mot Malta og Bulgaria. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
- GRATTIS: Her, under dagens Strømsgodset-trening, gratuleres Martin Ødegaard med plassen i troppen til kampene mot Malta og Bulgaria. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Han er med fordi han er aktuell for laget. Han er en spiller som leverer målpoeng, både som avslutter og som tilrettelegger.

- Vi vet at han gleder seg, legger Høgmo til.

- Gleder oss Etter tøff motstand i en rekke kamper, venter nå Malta og Bulgaria. Kamper det er forventet at Norge skal være i stand til å kontrollere.

- Vi har spilt fem kamper mot toppnasjoner, men nå skal vi møte lag hvor vi kommer til å styre i langt større grad. Nå gleder vi oss til å møte en litt annen type motstand enn vi har gjort i det siste.

Hjemmekampen mot Italia ble en nedtur på en fullsatt nasjonalarena. Likevel ser ikke Høgmo bekmørkt på tapet som innledet kvalifiseringen.

MED: Martin Ødegaard er tatt ut i A-landslagstroppen til de neste to EM-kvalikkampene. Her under dagens Godset-trening på Marienlyst. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
MED: Martin Ødegaard er tatt ut i A-landslagstroppen til de neste to EM-kvalikkampene. Her under dagens Godset-trening på Marienlyst. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

- Vi hadde veldig lyst til å vise et offensivt hjemmepublikum at vi kunne lykkes. Vi skapte mindre enn vi ønsket oss, men vi møtte det VM-laget som hadde ballen mest og slapp til færrest sjanser. Det er nyttige erfaringer videre.

Hauger og Henriksen Høgmo tok ut 21 navn i dag. De resterende vil bli tatt ut etter at helgas kamper i internasjonal fotball er unnagjort. Han understreker at spilletid har vært viktig. Dermed har Henning Hauger og Markus Henriksen blitt tatt med.

- Med få unntak setter vi det høyt at spillerne spiller. Det er gledelig å se at Henning Hauger er tilbake på høyt nivå i Elfsborg. Markus Henriksen har spilt stabilt. Han ble matchvinner nå nylig, og vi har hatt god kontroll på han, sier Høgmo.

DEBUTEN: Martin Ødegaard fikk sin landslagsdebut mot Emiratene i Stavanger. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
DEBUTEN: Martin Ødegaard fikk sin landslagsdebut mot Emiratene i Stavanger. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

- Troppene våre speiler godt hvor norsk fotball er for øyeblikket. Mange som har potensiale til å bryte gjennom internasjonalt. De kommende årene kommer til å bli spennende å følge. Ikke bare for meg som landslagssjef, men for alle som er interessert i fotball.

Troppen André Hansen - Odd
Rune Almenning Jarstein - Hertha Berlin
Ørjan Nyland - Molde Mats Møller Dæhli - Cardiff
Omar Elabdellaoui - Olympiakos
Tarik Elyounoussi - Hoffenheim
Per Egil Flo - Molde
Vegard Forren - Molde
Steffen Hagen - Odd
Henning Hauger - Elfsborg
Markus Henriksen - AZ Alkmaar
Tom Høgli - FC København
Stefan Johansen - Celtic
Joshua King - Blackburn
Håvard Nielsen - Eintracht Braunschweig
Håvard Nordtveit - Borussia Mönchengladbach
Jone Samuelsen - Odd
Per Ciljan Skjelbred - Hertha Berlin
Alexander Tettey - Norwich
Martin Linnes - Molde
Martin Ødegaard - Strømsgodset