Her har Arsenal griseflaks

Messi ble snytt for 2-0 i denne situasjonen.

MESSI ONSIDE: Her har Wojciech Szczesnys beinparade nettopp blitt rikosjert i Pedro  - og Messi er på linje eller like bak lagkompisen sin før han header inn 2-0. Men linjedommeren holdt feilaktig flagget i været. Foto: Viasat Sport
MESSI ONSIDE: Her har Wojciech Szczesnys beinparade nettopp blitt rikosjert i Pedro - og Messi er på linje eller like bak lagkompisen sin før han header inn 2-0. Men linjedommeren holdt feilaktig flagget i været. Foto: Viasat SportVis mer

HER kan du se situasjonen

(Dagbladet): Arsenal-spillerne kastet seg rundt halsen på hverandre etter å ha snudd et håpløst utgangspunkt til et godt utgangspunkt de siste 12 minuttene mot Barcelona.

Først klemte Robin van Persie inn 1-1 på en av sine dårligste sjanser for kvelden - så avsluttet Andrej Arsjavin klinisk til 2-1 etter en mønsterkontring.   

Dermed lever Barcelona småfarlig foran returkampen på Camp Nou om snaue to uker. Det var det nok ikke mange som trodde etter en 1. omgang der gjestene fra Katalonia akkurat som året i forveien virket i mektigste laget for Arsenal.

Messi onside
De ledet bare 1-0 etter David Villas scoring, men det burde vært mer:

Snaue 10 minutter før pause scoret nemlig Lionel Messi sitt første mål på engelsk jord, bare for å se at scoringen ble underkjent for offside.

Reprisene viser at Arsenal var svært heldige i den situasjonen:

I superslow ser man tydelig at Messi - i det øyeblikket Wojciech Szczesnys beinparade ble rikosjert i Pedro - var på linje eller like bak lagkompisen sin.

Med 2-0 spørs det om Barcelona hadde sluppet Arsenal inn i kampen igjen, selv om de riktignok rotet bort en tomålsledelse på Emirates i fjor.

DET VAR IKKE KJØRT LIKEVEL: Arsenal viste mental styrke og lot seg ikke knekke av Barcelonas dominans i 1. omgang. Foto: AFP PHOTO/LLUIS GENE
DET VAR IKKE KJØRT LIKEVEL: Arsenal viste mental styrke og lot seg ikke knekke av Barcelonas dominans i 1. omgang. Foto: AFP PHOTO/LLUIS GENE Vis mer

- 2-0 ville vært noe helt annet. Da ville vi nok fått et helt annet kampforløp, men Barcelona er så gode at de skal klare seg selv om en tvilsom linjedommeravgjørelse går i deres disfavør, sier Dan Eggen til Dagbladet.

- Om det scoringen ble godkjent ville det vært kjørt, fordi Barcelona som i fjor var så mye bedre en periode i 1. omgang. Arsenal åpnet bra, så tok Barcelona over på sedvanlig måte og skapte masse sjanser og nesten-sjanser. I går hadde Barcelona en dag på jobben der der ikke var like flinke som vanlig til å omsette muligheter i tellende resultat. Det felte dem i går, sier Roar Stokke.

Wenger vil ikke ligge bakpå
Arsenal, anført av en strålende Jack Wilshere, holdt moralen oppe selv om de i perioder fikk kjørt seg grundig. Og de fikk belønningen til slutt.

Kanskje brøt de også en mental barriere som kan bli gull verdt på Camp Nou.

Arsene Wenger var både stolt og ydmyk etter den hardt tilkjempede seieren.

- Mot Barcelona føler jeg at man alltid er på grensa til å kollapse. Du kan bli hardt straffet så fort konsentrasjonen glipper. Men nå er det åpent - det er spennende. Vi kommer selvsagt til å reise til Camp Nou og spille på vår måte igjen, for vi kan ikke dra dit for å forsvare oss, sier han ifølge uefa.com.

Kollega Pep Guardiola skrøt av Arsenal, men følte samtidig at Barcelona hadde fortjent bedre.

- Det var en fantastisk kamp med sjanser til begge lag. Arsenal er alltid gode - de er tøffe og sterke. Vi dominerte og kontrollerte det meste av kampen. Det er trist at vi tapte, men slike ting skjer i fotball, sier han.

- Barcelona soleklare favoritter
Barcelona må uansett finne seg i et klart favorittstempel foran returmøtet. I den kampen vil de mangle midtstopper Gerard Pique, men kanskje blir Carlos Puyol klar i tide. Det kan bli viktig i en kamp der Arsenal trolig vil få flere muligheter til å kjøre kontringer - og det behersker de bedre enn de fleste.

- Barcelona er soleklar favoritt, men Arsenal viste i går at de kan. Og de kan gjøre det på nytt på Camp Nou, tror Dan Eggen.

HELTEN: Innbytter Andrej Arsjavin avsluttet en mønsterkontring klinisk og sikret et meget interessant utgangspunkt foran returen på Camp Nou. Foto:  REUTERS/Albert Gea
HELTEN: Innbytter Andrej Arsjavin avsluttet en mønsterkontring klinisk og sikret et meget interessant utgangspunkt foran returen på Camp Nou. Foto: REUTERS/Albert Gea Vis mer

Han mener spanjolene kan skylde seg selv over at avansementet til kvartfinalen ikke allerede er i boks.

- Barcelona virker til tider så overlegne, det så tidvis demonstrativt overlegent ut i 1. omgang. Man kan undre seg over at de ikke drepte matchen da.

Roar Stokke levner Arsenal gode muligheter.

- Du så måten Fabregas og de andre spillerne feiret på. For dem var dette utrolig viktig rent mentalt. Arsenal drar til Camp Nou stinne av selvtillit. Der vil de få lov til å gå for kontraspill, noe de behersker meget godt. Det laget som scorer først på Camp Nou går videre, sier han.