Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien: Vålerenga-Kristiansund

Her har dramaet såvidt begynt. KBK-spilleren forteller hvorfor han ble så forbanna: - Da er det lett å bli sinna

Daouda Bamba raste etter å ha fått gult, og ble enda mer frustrert da han ble byttet ut.

RENT SINNE: Her konfronterer en rasende Herman Stengel KBKs Daouda Bamba etter sistnevntes ettersleng på Jonathan Tollås Nation. Foto: Digitalsport
RENT SINNE: Her konfronterer en rasende Herman Stengel KBKs Daouda Bamba etter sistnevntes ettersleng på Jonathan Tollås Nation. Foto: Digitalsport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga-Kristiansund 1-0 (0-0):

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Ronny Deilas Vålerenga slo nyopprykkede Kristiansund 1-0 på Ullevaal stadion i kveld etter en særdeles sjansefattig match i pøsregnet på nasjonarenaen.

Oslolaget hadde ballen mest, men har et langt stykke å gå til det nivået Deila ønsker at hans nye lag skal prestere på.

Det ble nemlig ikke akkurat en festaften på «fotballens festdag» foran 7226 betalende tilskuere på Ullevaal. Det sier kanskje sitt at det som sannsynligvis var kveldens høyeste brøl fra tribunen kom da Kristiansund-spiss Daouda Bamba rev overende Jonathan Tollås Nation med en småstygg ettersleng ti minutter ut i andre omgang.

Den eneste reelle konkurrenten lydmessig var Robert Lundströms matchvinnende scoring noen minutter tidligere.

Raste mot takling

På tribunen raste hjemmefansen mot Bambas takling og reaksjonen hans i sekundene etterpå da han måtte dras unna av lagkompisene etter at en forbanna Herman Stengel konfronterte ham og spurte hva han drev med.

Da Bamba ble tatt av banen et kvarter seinere - til enorm pipekonsert - sparket han i bakken i rent sinne og måtte - forsøksvis - roes ned av KBK-boss Christian Michelsen.

Til Dagbladet forklarer ivorianeren taklingen slik:

- Jeg prøvde å ta ballen, men jeg traff ham ikke spesielt hardt. Det kan godt hende det er riktig med gult, men jeg synes ikke det, sier han.

- Kan du forklare hva som går gjennom hodet ditt når du tas av og åpenbart er frustrert?

- Det er lett å bli sinna som spiss når du ikke får de sjansene du ønsker deg. Det blir litt sånn når 95 prosent av det jeg gjør er å jobbe defensivt. Jeg har heller lyst til å jakte mål. Når du føler deg som en forsvarsspiller gjennom hele kampen er det lett å bli frustrert, men når du scorer kommer det gode humøret raskt, sier han.

- Treneren sa at han tok meg av fordi han fryktet at jeg skulle få et gult til. Det var helt greit for meg hvis det var det beste for laget, legger han til.

Treneren fryktet gult

Trener Michelsen bekrefter at det var frykten for rødt kort som ble utslagsgivende.

- Ja, jeg var litt redd for at han skulle dra på seg et gult til. Det er enkeltsituasjoner som kan snu ting opp ned raskt. Han var veldig god, men vi har andre spillere som kan være gode i samme posisjon også, og det kommer flere kamper. Hvis vi hadde blitt ti mann i dag ville vi i hvert fall ikke klart å sette trykk på Vålerenga mot slutten, sier han til Dagbladet.

- Hvordan opplever du Bambas reaksjon når du bytter ham ut?

- Han er en vinner og det er mye adrenalin i den kroppen der. Jeg tror ikke han var nær sitt andre gule kort, men jeg hadde ikke lyst til å ta den risikoen. Det skulle bare én enkelt situasjon til, så vi valgte å løse det på den måten i dag, sier Michelsen.

Herman Stengel, som var rasende etter Bambas ettersleng på Tollås Nation, forklarer sin egen reaksjon slik, overfor Dagbladet:

TUNG DAG: Kristiansunds Daouda Bamba gjorde en brukbar match, men ble frustrert av all den defensive jobbingen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
TUNG DAG: Kristiansunds Daouda Bamba gjorde en brukbar match, men ble frustrert av all den defensive jobbingen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer

- Han hadde vært på etterskudd flere ganger gjennom kampen, og så var han det på Tollås og da gikk jeg bare for å vise at det ikke var greit. Det var ikke mer hokus-pokus enn det. Jeg vet ikke om han forsto det, men sånn er det jo bare i kampens hete. Det var ikke akkurat den styggeste situasjonen som har vært på en fotballbane., sier han.

- Gjorde Michelsen smart i å bytte ham ut?

- Michelsen vet best om Bamba kunne dratt på seg et gult til. Jeg kjenner ikke spilleren, men jeg regner med at Michelsen er en klok «kille», så han gjorde sikkert rett.

Ikke imponert over Vålerenga

Daouda Bamba er fullt klar over at lagets hans nå er i nedrykksstriden etter omtrent en fjerdedel av eliteseriesesongen, men han ble ikke spesielt imponert av Vålerenga i kveld heller.

- Vi klarte ikke å produsere sjanser i dag, det var det som manglet. For å vinne må du score, og for å score må du skape sjanser. Vi må skape mer offensivt. Etter min mening er Vålerenga på omtrent samme nivå som oss. De har en fin stadion og mange fans, men de spiller som oss. Jeg er ikke veldig imponert, sier han til Dagbladet.