- Her har du det: Sesongens mål

Fantastisk Pirlo-perle fra 35 meter sendte Milan til topps.

KUNST: AC Milan-spiller Andrea Pirlos skudd har nettopp sust inn i krysset, og målvakt Antonio Mirante ligger utslått på Parma-gresset.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro Garofalo
KUNST: AC Milan-spiller Andrea Pirlos skudd har nettopp sust inn i krysset, og målvakt Antonio Mirante ligger utslått på Parma-gresset.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro GarofaloVis mer

||| • Se Andrea Pirlos drømmemål på YouTube

(Dagbladet): Parma - Milan 0-1.

Andrea Pirlos silkefot er velkjent for de fleste med et øye for god fotballkunst, i dag vartet Milan-veteranen opp med enda et perlemål til minneboka.

Milan møtte Parma på bortebane i kveldskampen i Serie A, og etter 25 minutter smalt det fra midtbaneeleganten.

Pirlo så en mulighet med ballen i beina rundt 35 meter fra Parma-målet, la kula godt til rette for den høyre foten, og sendte av gårde et skudd så velplassert og veltruffet at det garantert vil dukke opp igjen når årets mål skal kåres på et eller annet tidspunkt.

Ballen lå urørlig i bane mot det høyre krysset bak Antonio Mirante, og smalt inn helt der oppe hvor målvakten ikke hadde nubbesjans til å nå den.

Som Canal +-kommentator Per-Jarle Heggelund rett og slett fastslo da en reprise av scoringen rullet over monitoren:

- Ja, kom du sent inn i sendingen så har du det her: Sesongens mål.

God Zlatan
Milan dominerte forøvrig den første omgangen, og en stadig mer overbevisende Zlatan Ibrahimovic spesielt var aktiv foran sjefen Massimiliano Allegri, som denne gangen valgte svensken og Robinho støttet av Ronaldinho som trioen på topp foran Clarence Seedorf og Andrea Pirlo.

Statistikkleverandøren Opta telte syv Zlatan-skudd før pause, hele seks av dem på mål, men Antonio Mirante viste at han er i stand til å stoppe de skuddene han faktisk har en reell mulighet til å redde.

Til topps i Serie A
Redde gjorde også Mirante på den første store sjansen i andre omgang, da Ronaldinho danset seg gjennom Parma-forsvaret og dundret ballen mot krysset.

Parma skapte selv lite på Stadio Ennio Tardini, mens Milan tross et overtak i ballinnehav så relativt tilfredse ut med tingenes tilstand på 1-0.

José Fernando Marquez var heldig som slapp gult kort da han forsøkte å sprelle seg til et straffespark kvarteret før slutt, Christian Abbiati måtte strekke seg for å redde et langskudd noen minutter senere, men mål ble det aldri.

Tre Milan-poeng betyr at Rossoneri låner tabelltoppen over natta, i det minste til resten av lagene skal i ilden i morgen kveld.

DEN VAR FIN: Pirlo gratuleres litt røft av Zlatan Ibrahimovic.Foto: SCANPIX/EPA/GIORGIO BENVENUTI
DEN VAR FIN: Pirlo gratuleres litt røft av Zlatan Ibrahimovic.Foto: SCANPIX/EPA/GIORGIO BENVENUTI Vis mer