Her har du fasiten på Premier League

Analysebyrå kjørte alle kampene 10 000 ganger.

BLÅTT PÅ TOPP: Chelsea-gutta, her mot Manchester City, ble bare nummer tre da Premier League ble avsluttet i vår. Neste år går londonlaget helt til topps, ifølge beregninger fra Bloomberg Sports. Foto: AFP  / TIMOTHY  CLARY / NTB SCANPIX
BLÅTT PÅ TOPP: Chelsea-gutta, her mot Manchester City, ble bare nummer tre da Premier League ble avsluttet i vår. Neste år går londonlaget helt til topps, ifølge beregninger fra Bloomberg Sports. Foto: AFP / TIMOTHY CLARY / NTB SCANPIXVis mer

• Sett opp ditt tips: Plasser de 20 lagene på tabellen, og du kan vinne en fotballtur for to til England verd 10 000 kroner.

(Dagbladet): Det er 10 dager til seriestart i Premier League, men skal vi tro Bloomberg Sports er spenningen kanskje allerede utløst.

Seriestart neste helg Ved hjelp av Opta-statistikk, objektive analyser, tidligere prestasjoner og vurderinger fra matematikere og ingeniører har byrået nemlig allerede funnet sine vinnerne i de fem største europeiske toppseriene.

Bloombergs nettsider er seierherrene i engelske Premier League, franske Ligue 1 og tysk bundesliga pekt ut, etter at alle kamper i seriene er gjennomspilt med lag og spillere vektet grundig - inkludert sommerens kjøp, salg og trenerskifter.

Ned fra toppen I Tyskland og Frankrike topper de regjerende mesterne også neste vår, ved Bayern München og PSG.

I Premier League er det ekstremt tett etter at 38 kamper er kvernet 10 000 ganger med grunnlag i både offensive og defensive tall.

Til slutt blir det Jose Mourinho og Chelsea som stikker av med ligatrofeet i England, foran Manchester City og regjerende mester Manchester United - alt ifølge Bloombergs modell.

Lite skiller de tre lagene, men Chelsea har 35 prosent sjanse til bli mestere mot Citys 28,7 og Uniteds 25,5. Arsenal, Tottenham og Liverpool følger på plassene fra fire til seks.

Populær troika TV 2-kommentator Øyvind Alsaker betegner analysebyråets tabell som «helt grei».

- Det er mulig å slutte seg til den tabellen. Den troikaen på topp tror jeg de fleste vil ha, men der vil det variere litt på posisjonene. Det ene tipset er like godt som det andre, sier Alsaker til Dagbladet.

Han nikker til Chelseas gulltips uten at han selv har valgt tittelfavoritten - han ombestemmer seg daglig.

- Chelsea bør få Wayne Rooney på plass, og de har Jose Mourinho som kan dette og har vært der før. Når det gjelder City har de ny manager og har kjøpt mye, men må begynne på nytt. Og så spørs det om Manchester United leverer med en gang under David Moyes, sier Premier League-kommentatoren.

Dersom Liverpool-fansen er misfornøyde med spådommen om en sjetteplass kan følgende være en trøst: Det er 0,0 prosent sjanse for at laget fra Anfield rykker ned.

Bale viktig Tottenham-fansen må fortsatt krysse fingrene for at Gareth Bale ikke drar. Tallknuserne har regnet seg fram til at sjansene for en Champions League-plass synker fra 34 prosent til 20,7 dersom den målfarlige waliseren innvilgens en Real Madrid-overgang.

- At Arsenal havner i topp 4 er vi blitt vant til, og det er usikkerhet rundt de viktigste spillerne på Tottenham og Liverpool i Gareth Bale og Luis Suarez, sier Alsaker.

Sett opp din tabell oppe til høyre og kjemp om en fotballtur til England!

RØD NEDTUR? Rafael (t.h) og Manchester United får en nedtur med ny manager i David Moyes, tror matematikerne. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB SCANPIX
RØD NEDTUR? Rafael (t.h) og Manchester United får en nedtur med ny manager i David Moyes, tror matematikerne. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB SCANPIX Vis mer
VIKTIG: Dersom Gareth Bale går synkes sjansen for en Champions League-plass kraftig, mener Bloomberg. Foto: RicTapia/Getty Images/AFP / NTB SCANPIX
VIKTIG: Dersom Gareth Bale går synkes sjansen for en Champions League-plass kraftig, mener Bloomberg. Foto: RicTapia/Getty Images/AFP / NTB SCANPIX Vis mer