SLUKT AV SYNKEHULL: Mark Mihal fikk hjelp av en venn, en eiendomsmegler og en ansatt på golfanlegget. Foto: AP Photo/Courtesy of golfmanna.com, C.A. Schmidt/NTB scanpix
SLUKT AV SYNKEHULL: Mark Mihal fikk hjelp av en venn, en eiendomsmegler og en ansatt på golfanlegget. Foto: AP Photo/Courtesy of golfmanna.com, C.A. Schmidt/NTB scanpixVis mer

Her har golferen Mark (43) nettopp blitt slukt av bakken

- Han var på feil plass til feil tid.

(Dagbladet): Mark Mihal opplevde en dag litt utenom det vanlige da han tok seg en runde golf på Annbriar i Waterloo sammen med noen venner. 43-åringen hadde kommet til det 14. hullet da han plutselig ble slukt av bakken.

- Plutselig, før jeg visste ordet av det, var jeg under bakken, sier Mihal til Chicago Tribute.

Det er første gang en person har forsvunnet under bakken på de 20 årene golfbanen har eksistert. Redningsarbeidet ble vanskelig fordi de involverte ikke visste om hullet ville vokse i størrelse, eller om området rundt ville kollapse. Hullet var rundt fem meter dypt og tre meter bredt.

Venner av 43-åringen, en eiendomsmegler og en ansatt på golf-anlegget fikk løftet mannen opp av hullet ved hjelp av en stige og et tau. Redningsaksjonen tok mindre enn 20 minutter. Etterpå viste det seg at Mihal hadde fått skulderen slått ut av ledd.

Farlig Det er bare snaut to uker siden en 36 år gammel mann forsvant da han ble slukt av et enormt synkehull da han lå og sov. Han ble aldri funnet igjen. Mark Mihal kjente til den tragiske episoden.

- Det gikk helt klart gjennom tankene mine når jeg var der nede. Det så ut som om det var mer plass i hullet. Jeg var ikke veldig glad for å være der, sier Mihal.

En geolog ved navn Philip Moss inspiserte senere området. Han kunne fortelle at synkehull normalt er synlige, men i dette tilfellet skal Mihal ha stått stille samtidig som bakken under ham plutselig gav etter.

- Denne fyren var på feil plass til feil tid, sier Moss.

Synkehull kan være svært farlig for mennesker og dyr, nettopp fordi de kommer som en overraskelse.