Her har han akkurat sikret Atleticos første seriemesterskap på 18 år

Barca troféløse.

• Barcelona-Atletico Madrid 1-1 (1-0)

(Dagbladet): Sjelden har begrepet «seriefinale» passet bedre på en kamp, enn på dagens oppgjør mellom Barcelona og Atletico Madrid. Etter 3330 minutter skulle det hele avgjøres mellom nummer én og nummer to på tabellen.

Camp Nou, som for anledningen hadde sluppet inn beskjedne 450 Atletico-supportere i et hav av rødt, blått og gult, nærmest vibrerte av forventning før avspark, og forestillingen ble akkurat like intens som forventet.

Alexis Sanchez sendte hjemmelaget i ledelsen etter en drøy halvtime før Diego Godin utliknet like etter pause i en god Atletico-periode, og flere mål ble det ikke.

Dermed er Atletico Madrid seriemestere i Spania for første gang på 18 år, og eventyrsesongen deres er ikke over ennå. Neste lørdag venter byrival Real Madrid i Champions League-finalen.

- Det er en enorm følelse av glede som man ikke klarer å forklare. Jeg vil takke spillerne og alle som har trodd på oss, sa Atlético Madrid-trener Diego Simeone etter kampen, ifølge BBC.

- Det er ingenting som kan erstatte hard jobbing. Det har laget skjønt, de har jobbet for det, og dagen i dag er en av de viktigste i Atlético Madrids historie.

- Vi har kjempet gjennom hele sesongen. Vi følte presset i dag, og det var mye som gikk imot oss. Men treneren sa at vi bare skulle være selvsikre og tro på oss selv, at da ville målet komme, sier Diego Godin.

- Gratulerer til Atlético. De er fortjent seriemestere. Vi hadde våre sjanser helt til siste finalekampen, men de har vært bedre, og det er ikke mer å si, sier Barcelona-kaptein Andres Iniesta, ifølge BBC.

Fikk applaus av Barcelona-supporterne Hele Camp Nou, flesteparten Barcelona-supportere, reiste seg og klappet for Atlético Madrid etter kampen. Atlético Madrid-kaptein Gabi sier til BBC at han ikke kunne tro det han så da Barcelona-supporterne ga dem applaus.

- Dette var noe helt utenkelig i begynnelsen av sesongen, men helt klart fortjent. Vi har alltid hatt troen på oss selv, selv da vi lå bak i dag. Det er en ære å være en del av dette, og ha muligheten til å konkurrere mot de store klubbene, sier han.

Skrekk-omgang Mye hadde på forhånd handlet om duellen mellom Lionel Messi og Diego Costa. Men den ble alle fotballelskere dessverre frarøvet da en sønderknust Costa måtte takke for seg allerede etter et drøyt kvarter.

Og som om ikke det var nok, etter 22 minutter måtte også Arda Turan hinke av banen oppløst i tårer.

Med to at Atleticos viktigste spillere ute tok Barcelona naturlig nok over initiativet, og like etter at stadiouret passerte halvtimen fikk de omsatt overtaket i scoring.

Sanchez tok imot et lekkert nedtak fra Messi, og fra spissvinkel klinte chileneren ballen i det nærmeste hjørnet til Thibaut Courtois som ikke engang rakk å få opp hanskene.

1-0 til hjemmelaget, og Barcas 100. La Liga-scoring denne sesongen.

Svarte umiddelbart Men selv om Atletico hadde fått den verst tenkelige starten, hadde de ikke på noen måte gitt seg da dommeren blåste igang de siste 45.

Før tre minutter var spilt hadde David Villa to gode muligheter før gjestene fikk et hjørnespark fra høyre. Der steg Diego Godin til vers, og stanget inn utlikningen. 1-1, og med 40 minutter igjen å spille var Atletico Madrid seriemestere.

Barcelona kom seg etter sjokkåpningen til Atletico, og etter 64 minutter fikk Messi kula i mål, men ble avvinket for offside. En feilaktig sådan. Reprisene viste at selv om argentineren var i offsideposisjon, var det ikke en Barcelona-spiller som var sist på ballen i forkant.

Tross et tidvis vanvittig ress klarte ikke Barca å skape de helt store målsjansene, og da dommeren blåste av etter X minutter med tilleggstid var det et resignert hjemmelag som måtte innse at det ble noe så sjeldent som en troféløs sesong.

INGENTING: Lionel Messi måtte gå målløs av banen, og med det blir Cristiano Ronaldo toppscorer i La Liga. Foto: AFP PHOTO/ LLUIS GENE
INGENTING: Lionel Messi måtte gå målløs av banen, og med det blir Cristiano Ronaldo toppscorer i La Liga. Foto: AFP PHOTO/ LLUIS GENE Vis mer