Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her har hun akkurat knust venninnas VM-drøm

En skulder å gråte på.

TRØST: Kristina Kristiansen tok seg tid til å trøste svenske Nathalie Hagman etter at danskene hadde sendt sverige ut av VM. Foto: REUTERS/Henning Bagger/Scanpix Denmark/NTB Scanpix
TRØST: Kristina Kristiansen tok seg tid til å trøste svenske Nathalie Hagman etter at danskene hadde sendt sverige ut av VM. Foto: REUTERS/Henning Bagger/Scanpix Denmark/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Der Norge søndag kveld kunne feire avansement fra åttedelsfinalen i håndball-VM på bekostning av Tyskland, var vertsnasjonen langt mer opptatt av sitt oppgjør mot Sverige.

Svenskene hadde før kampen uttalt at de aktet å gjenta fotballherrenes bedrift da de (strengt tatt Zlatan) knuste EM-drømmen til danskene. Men slik skulle det ikke gå.

Danskene festet tidlig grep om kampen i Herning, og slapp aldri svenskene så tett innpå seg at det ble virkelig spennende. Ved kampslutt viste måltavla 26-19, og jubelen brøt ut blant de over 12 000 frammøtte i storhallen.

Tårer Men som i all idrett - der det er vinnere, er det også tapere. En av dem er svenskenes kantspiller Nathalie Hagman.

Hun var før oppgjøret lansert som en viktig brikke i Sveriges kontringsspill, men måtte gå målløs av banen etter tapet. Det ble for mye for 24-åringen, som tok til tårene etter at dommerne hadde blåst i fløyta for siste gang.

Hun som hadde fått i oppgave å passe på Hagman, var danske Kristina Kristiansen.

De to kjenner hverandre godt da de tidligere har vært lagvenninner i Team Tvis Holstebro, og da Kristiansen så at Hagman hadde brutt sammen var hun raskt på pletten med en skulder hun kunne gråte på.

Semifinale? Der Sverige nå må reise hjem, avanserer altså danskene til kvartfinale. Der venter Romania for vertsnasjonen.

VENNINNER: Danmarks Kristina Kristiansen og Sveriges Nathalie Hagman etter åttedelsfinalen. Foto: Maja Suslin / TT / NTB Scanpix
VENNINNER: Danmarks Kristina Kristiansen og Sveriges Nathalie Hagman etter åttedelsfinalen. Foto: Maja Suslin / TT / NTB Scanpix Vis mer

Norge på sin side overbeviste stort med sifrene 28-22 mot Tyskland, og Heidi Løke herjet med med tyskerne på streken. 33-åringen ga seg først etter ni scoringer, og mellom stengene storspilte Kari Aalvik Grimsbø.

For de norske jentene venter vinneren av kampen mellom Montenegro og Angola i kvartfinalen, et oppgjør montenegrinerne er ventet å vinne med letthet.

Vinner de sine respektive kamper kan Danmark bli Norges motstander i semifinalen.

Lettet Thorir Hergeirsson var fornøyd etter den solide seieren over Tyskland og en billett til kvartfinalene som spilles onsdag.

Islendingen innrømmer at han har følt litt på presset - og liker ikke åttedelsfinaler:

- Åttedelsfinale er ikke en kamp du synes er gøy å spille. Fallhøyden er stor. Det er den ekleste av alle. Du tilhører en organisasjon og et lag som har høye ambisjoner, og da er sånne kamper en prøvelse, sier Hergeirsson til Dagbladet etter kampen.

- Er du lettet?

- Vi hadde en god følelse inn mot kampen. Vi visste at vi kunne ta håpet fra dem (tyskerne) og det synes jeg vi klarte, sier Hergeirsson. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media