Her har hun nettopp løpt inn til sjokkseier

På 3000 meter hinder i Diamond League.

SJOKKSEIER: Virginia Nyambura løp inn til sjokkseier på 3000 meter hinder i Doha i kveld. Foto:  AFP PHOTO / KARIM JAAFAR / AL-WATAN DOHA / NTB Scanpix
SJOKKSEIER: Virginia Nyambura løp inn til sjokkseier på 3000 meter hinder i Doha i kveld. Foto: AFP PHOTO / KARIM JAAFAR / AL-WATAN DOHA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kveldens Diamond League-stevne i Doha hadde en rekke store høydepunkter. Justin Gaitlin satte blant annet personlig rekord da han løp i mål på tiden 9,74 på 100-meteren.

Trestegkonkurransen for menn var av det spennende slaget da to av utøverne hoppet over 18 meter. Det var cubanske Pedro Pablo Pichardo som vant på 18,06, mens amerikanske Christian Taylor ble nummer to med lengden 18,04.

For Henrik Ingebrigtsens del ble kvelden en liten nedtur. Rogalendingen klarte ikke å holde skikkelig følge da tempoet ble skrudd opp på 3000-meteren, og mellomdistanseløperen klarte ikke ønsket om ny personlig rekord.

Men friidrett er også en arena for drømmer og uventede ting. Og det fikk i aller høyeste grad Virginia Nyambura oppleve da hun løp først over mållinja på 3000 meter hinder for kvinner. For det var en sensasjon tilskuerne var vitne til i kveld.

Nyambura fra Kenya startet løpet som en hare for å holde tempoet oppe for stjernene i løpet. Men etter hvert som meterne ble tilbakelagt skjønte hun nok at dette var hennes dag.

Hun gikk fra en personlig rekord på 9,58,08 til å storme i mål på tiden 9,21,51 - en rekordforbedring på utrolige 37 sekunder. Det var ikke rart at det ble følelsesladet for 21-åringen da hun sank sammen i målområdet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.