SJOKKSEIER: Virginia Nyambura løp inn til sjokkseier på 3000 meter hinder i Doha i kveld. Foto:  AFP PHOTO / KARIM JAAFAR / AL-WATAN DOHA / NTB Scanpix
SJOKKSEIER: Virginia Nyambura løp inn til sjokkseier på 3000 meter hinder i Doha i kveld. Foto: AFP PHOTO / KARIM JAAFAR / AL-WATAN DOHA / NTB ScanpixVis mer

Her har hun nettopp løpt inn til sjokkseier

På 3000 meter hinder i Diamond League.

(Dagbladet): Kveldens Diamond League-stevne i Doha hadde en rekke store høydepunkter. Justin Gaitlin satte blant annet personlig rekord da han løp i mål på tiden 9,74 på 100-meteren.

Trestegkonkurransen for menn var av det spennende slaget da to av utøverne hoppet over 18 meter. Det var cubanske Pedro Pablo Pichardo som vant på 18,06, mens amerikanske Christian Taylor ble nummer to med lengden 18,04.

For Henrik Ingebrigtsens del ble kvelden en liten nedtur. Rogalendingen klarte ikke å holde skikkelig følge da tempoet ble skrudd opp på 3000-meteren, og mellomdistanseløperen klarte ikke ønsket om ny personlig rekord.

Men friidrett er også en arena for drømmer og uventede ting. Og det fikk i aller høyeste grad Virginia Nyambura oppleve da hun løp først over mållinja på 3000 meter hinder for kvinner. For det var en sensasjon tilskuerne var vitne til i kveld.

Nyambura fra Kenya startet løpet som en hare for å holde tempoet oppe for stjernene i løpet. Men etter hvert som meterne ble tilbakelagt skjønte hun nok at dette var hennes dag.

Hun gikk fra en personlig rekord på 9,58,08 til å storme i mål på tiden 9,21,51 - en rekordforbedring på utrolige 37 sekunder. Det var ikke rart at det ble følelsesladet for 21-åringen da hun sank sammen i målområdet.

Forhåndsfavoritt Hiwot Ayalew var hele tiden hakk i hæl på vinneren, men måtte gi tapt med en liten lengde. Hun klokket inn på tiden 9,21,54.