- Her har jeg alt å vinne

ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga- Tromsø 4-1. Kjetil Rekdal (31) er hekta på Vålerenga og er når som helst villig til å snakke med klubbledelsen om framtida. - Jeg har lyst til å bli, sier den tidligere landslagskapteinen til Dagbladet.

Da VIF-trener Tom Nordlie forlot Ullevaal med høye tanker, blomster og tre poeng sånn rundt klokka 21.00 i går kveld, sa han følgende:

- Jeg tror Kjetil blir. Og jeg skal gjøre alt jeg kan for å få det til.

De første telefonene i den prosessen som forhåpentligvis ender med fast Rekdal-tilknytning til Vålerenga, tok Tom Nordlie i går kveld. Han ser at det ikke er noen tid å miste. For Kjetil Rekdal er et følelsesmenneske, og pr. dato er han sprekkfull av det gode.

I går kveld visste han nesten ikke hva godt han skulle si om klubben.

- I utgangspunktet har vi en avtale om å snakke sammen etter 1. mai, sier Kjetil Rekdal. - Men jeg skjønner jo at det kan bli et trøkk etter dette. Og derfor ser jeg ikke bort ifra at det vil skje noe før den tid. Jeg regner faktisk med det.

Lett når du er god

Den første halvtimen mot Tromsø viste den profesjonelle leiesoldaten hvor enkelt det er når du er god til å spille fotball. Da TIL reduserte til 2-1 bare 30 sekunder etter at Espen Musæus hadde scoret for Vålerenga, tok han fram de lederegenskapene han får betalt for. Og før han dro hjem til familien som bor på hotell i Oslo sentrum, hadde han scoret med hodet også.

For første gang på seks år.

- Vi så hva Kjetil betyr for oss på 2-1, sier Nordlie. - Da tok han skikkelig tak i det.

Nå må altså Vålerenga ta tak i Rekdal. Og det fort som fy.

- Jeg er åpen, sier 31-åringen. - I Vålerenga har jeg alt å vinne. Og jo bedre vi gjør det jo lettere er det å bli her. Jeg har lyst til å være med å få dem opp i toppen av norsk fotball, og på sikt få noe å si sjøl også. Som trener eller klubbleder.

Tenker ikke penger

Men hva er det som skal til? Jo:

- En totalpakke som passer familien, sier Rekdal. - Det vil si at Reidun (kona) får muligheten til jobb/utdanning, at det stemmer med hus og at ungene kommer til å trives. Men penger er også viktig sjøl om det ikke er viktigst.

- Hvis forskjellen på det å bli i Vålerenga kontra det å reise ut ikke handler om mange millioner kroner, spiller det ingen rolle.

Kjetil Rekdal ble bitt av stemningen drøyt 10000 tilskuere manet fram på Ullevaal. Og spesielt av Klanen.

- De betyr mye, sier han. Veldig mye. Men jeg håper det kommer enda flere folk neste gang vi spiller. De som ikke var her i dag, gikk nemlig glipp av en meget god fotballkamp.

Aldri mer Bislett

- Ullevaal passer oss perfekt, sier Tom Nordlie. - Vi hadde ikke prestert det vi gjorde i denne kampen om vi hadde spilt på Bislett. For der er det så humpete at vi hadde truffet trikken med pasningene.

Kjetil Rekdal klarte å nyte øyeblikket i går kveld. Tom Nordlie klarte det ikke.

- Det er problemet mitt, sier Vålerenga-treneren. - Jeg må lære meg det - å nyte øyeblikket. For det jeg tenker på nå - ved siden av at Kjetil må bli i klubben - er om videoen er klar sånn at den kan bli analysert. Og om det er bestilt treningstid på Skjetten kunstgress i morgen.

STORTRIVES I VIF: Ikke så rart Kjetil Rekdal smiler. Den innleide storspilleren overrasket alle med å heade ballen i mål mot Tromsø i går