Her har Johann Mühlegg gjemt seg i åtte år etter dopingskandalen

Svenske Expressen fant ham i Brasil.

(Dagbladet): Helt siden Johann Mühlegg ga bloddoping et ansikt i Salt Lake City under OL i 2002, har han vegret seg for å snakke om dopingskandalen.

Fra 2006 har ingen sett ham, til tross for at flere aviser har lagt ned store ressurser for å få ham i tale.

Da Expressen før OL i Sotsji oppsøkte familiehjemmet hans i den tyske landsbyen Grainau fikk de beskjed om at Mühlegg var flyttet utenlands.

Og ved en tilfeldighet fant Expressens VM-reporter fram til adressen hans mens han egentlig var på jobb for å dekke fotball-VM.

Mühlegg er i en rettslig konflikt i Brasil etter kjøp av en tvangssolgt leilighet i Natal. Gjennom retttspapirene fant Expressen fram til adressen hans, og oppsøkte ham hjemme.

Men etter først å ha blitt invitert innenfor porten, ville ikke Mühlegg snakke da han skjønte at det var journalister som kom på besøk.

Mühlegg har tidligere sagt at han aldri mer skal snakke med journalister, og ble tatt på senga da Expressen dukket opp i hans eksil. I brasilianske Natal gjør Mühlegg det nå stort i eiendomsbransjen.

- Jeg er veldig overrasket over at dere er her. Men ok, jeg vil ikke snakke om det som har vært. Jeg har lagt alt det der bak meg, sier Mühlegg til Expressen da de ringer ham på kvelden etter at de overrumplet ham i hjemmet hans.

- Langrenn... Jeg vet ingenting. Det er sikkert ti år siden jeg fulgte sporten. Sorry, jeg vet virkelig ingenting. Forstår du?, spør Mühlegg.

- Du har ingen planer om å komme tilbake til sporten som trener?

- Nei. Jeg har ingen kontakt med sporten lenger. Jeg har forlatt den verdenen for godt, sier Johan Mühlegg til Expressen.

Les hele historien om hvordan Expressen fant Mühleggs skjulested her.