Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her har junior nettopp pælmet kake i fleisen på Hanevold

Hegle Svendsen utklasset alle i Östersund.

JUNIOR YPPET SEG: Emil Hegle Svendsen vant suverent i verdenscupåpningen. I målområdet ventet han med bløtkake på 40-årsjubilanten Halvard Hanevold - som veteranen fikk rett i fleisen.  Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
JUNIOR YPPET SEG: Emil Hegle Svendsen vant suverent i verdenscupåpningen. I målområdet ventet han med bløtkake på 40-årsjubilanten Halvard Hanevold - som veteranen fikk rett i fleisen. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet Vis mer

|||ÖSTERSUND/OSLO (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen er i rute foran OL i Vancouver.

I kveldens verdenscupåpning i Östersund pådro han seg bare ett tilleggsminutt på fire skytinger, noe som holdt lenge til å ta verdenscupseier nummer 12 så langt i karrieren.

- Det er en deilig følelse. Følelsen på forhånd var veldig god. Jeg har hatt bra flyt i treninga siden Beito, og når jeg har en så god følelse er det ingenting som kan stoppe meg, sier Hegle Svendsen til NRK.

24-åringen var hele 35,5 sekunder foran amerikanske Tim Burke på andreplass, og 49,5 sekunder foran østerriske Christoph Sumann på tredjeplass.

De feilet én gang på siste skyting. Det gjorde ikke Hegle Svendsen, som nøyde seg med én bom på den andre skytingen.

Bløtkake i fleisen

Etterpå var humøret åpenbart på topp hos trønderen, noe Halvard Hanevold fikk merke da han krysset målstreken. Veteranen fyller 40 år i dag, og slike begivenheter skal selvsagt markeres.

Men det spørs om Hanevold var forberedt på å få servert bløtkake allerede i målområdet - flyvende gjennom lufta.

- Det er jo hyggelig å få litt oppmerksomhet. Løpet var jo ikke så mye å få oppmerksomhet for. Det er bra at gutta er på hugget, sier Hanevold til Dagbladet.

Han endte helt nede på 96. plass med uhyggelige seks tilleggsminutter.

NRK lot være å spørre Hegle Svendsen om kakestuntet, men 24-åringen varsler at jubilanten har flere pek i vente utover kvelden.

- Det blir en bra feiring i kveld, vi har noen lure triks på lager, sier han.

PERFEKT PREMIERE: Emil Hegle Svendsen var suveren i verdenscupåpningen. 

Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
PERFEKT PREMIERE: Emil Hegle Svendsen var suveren i verdenscupåpningen. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet Vis mer

- Skikkelig ræva

Hanevold frykter imidlertid flere sprell fra lagkameratene utover kvelden.

- He-he, vi får se om det stopper med den kaka, eller om det skjer noe mer utover kvelden. Jeg er aldri helt trygg på de gutta der.

- Hva kan du si om ditt eget løp?

- Det var skikkelig ræva. Det var dårlig både på ski og skytebanen.

- Har du fått for mange gratulasjoner at det har gått utover oppladningen?

- Nei, jeg tror ikke det. Jeg var forberedt på at det ville bli litt, og jeg har ikke opplevd det som noe forstyrrende.

- Kanskje det var alderen som tynget..?

- He- he, ja jeg følte meg som en 40-åring i dag, så det kan være at det kommer over natta. Det har gått ganske bra før i år, så det var litt skuffende, det her. Jeg får bare prøve igjen til lørdag, og se om det går noe bedre da.

Berger imponerte

Hegle Svendsen har gode opplevelser fra Östersund fra før, det var der han ble dobbel verdensmester på 20 km og fellesstart i 2007.

- Det er ikke tvil om at jeg har noen gode følelser herfra. Jeg prøver å ta dem opp igjen når jeg kommer hit, det hjelper.

Lars Berger ble nest beste nordmann med åttendeplass, til tross for tre tilleggsminutter. Så få bom er en sjeldenhet for Berger på 20-kilometer.

- Tangering av personlig rekord. Det var artig å gå, og jeg følte meg fin i kroppen, sier Berger.

Ole Einar Bjørndalen begynte bra og ledet ut fra første skyting, men skjøt seg ut av tetkampen etter én bom på andre og to bom på tredje skyting.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media