Sjakk-VM 2016

Her har Magnus fanget Karjakin i zugzwang

Russeren kunne tvinge fram remis. I stedet ble han presset i senk.

ENDELIG SEIER: Magnus Carlsen tok sin første seier i VM-kampen mot Sergej Karjakin først i det tiende partiet. GM Daniel King forklarer her hvordan Karjakin først overså en mulighet for remis før Carlsen over 50 trekk presset seg til seier. Video: Daniel King / PowerPlayChess Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Alt ligger nå til rette for en thrilleravslutning i VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Sergej Karjakin.

For i natt viste Magnus - endelig - fram sitt vanlige jeg.

Den norske verdensmesteren tok med seg en liten fordel ut av åpningen og midtspillet, og da sluttspillet begynte i trekk 25 med avbytte av dronningene kunne han pine Karjakin i 50 trekk over flere timer - helt til han bukket.

Magnus avslørte Karjakins kjempetabbe

Seieren gjør at Carlsen er på offensiven før de to siste partiene som går lørdag og mandag. Men alt kunne vært helt annerledes om ikke Karjakin hadde oversett en mulighet til å tvinge fram remis i gårsdagens parti.

- Karjakin kan slå på f2 med hesten og tvinge fram en remis, slår Daniel King fast i sjakkanalysen, og viser hvordan Karjakin ved hjelp av trusselen om matt med dronningen kunne ha danset med hestene sine rundt Carlsens konge og fått resultatet han ønsket.

Sergej Karjakin skjønte faktisk ikke at han hadde misset muligheten før Carlsen selv påpekte det på pressekonferansen da de sammen gikk gjennom partiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer