- Her har man strukket seg langt

Fotballpresidenten fornøyd med spillernes og klubbenes ansvarlighet.

(Dagbladet/ANB): – Det er ingen tvil om at en streik ville skapt store utfordringer for norsk fotball, først og fremst praktisk i forhold til seriespill, sier Kåfjord i en kommentar.

Han sier videre at det i forhold til publikum, media og samarbeidspartnere også hadde vært svært ugunstig med en streik nå.

Imponert

– Jeg er derfor glad for at partene kom fram til enighet. Det viser at vi i norsk fotball kan løse vanskelige konflikter over bordet, sier fotballpresidenten.

Norges Fotballforbund har ikke vært part i konflikten rundt den nye tariffavtalen, men har fulgt utviklingen nøye. Fotballpresidenten er spesielt imponert over at partene kom frem til en skisse for en ekstra forsikringsordning.

– Jeg vet at partene sto langt fra hverandre på dette punktet da forhandlingene startet, så her må man ha strukket seg langt for å finne en løsning, sier fotballpresidenten.

Så stygt ut

Meklingsmann, Daniel Lunde, sa tidlig fredag kveld at det så stygt ut, og at partene sto såpass langt fra hverandre at det gikk mot streik.

MEKLINGSMANN: Daniel Lunde sørget for at partene kom til enighet rett før midnatt fredag. Nå er fotbakllpresident Kåfjord fornøyd med partenes ansvarlighet. Foto:SCANPIX
MEKLINGSMANN: Daniel Lunde sørget for at partene kom til enighet rett før midnatt fredag. Nå er fotbakllpresident Kåfjord fornøyd med partenes ansvarlighet. Foto:SCANPIX Vis mer

Likevel klarte partene å bli enige om forsikringsordningene, som var hovedpunktet under meklingen. De andre punktene var rett til selv å velge utstyr, samt en bedre andel av medieinntekter.

Sent fredag kveld kom partene fra Norsk Toppfotball og spillerorganisasjonen NISO til enighet om tvisten, som førte til at det ikke ble streik.

Ble ferdig før tiden

Meklingsmannen ville ikke kommentere detaljer i forhandlingene, og heller ikke si noe om hvilken av partene som strakk seg lengst, men at det ble lagt fram en skisse som begge parter etter hvert godtok.

På tross av sin ordknapphet i forhold til forhandlingene, hadde Lunde vanskelig for å skjule at han var meget fornøyd med avtalen.

– Ja, faktisk ble vi jo ferdige før tiden. Det var det kanskje få som hadde trodd, sa Lunde til Avisenes Nyhetsbyrå sent fredag kveld.

(ANB)

- Her har man strukket seg langt
<B>FORNØYD:</B> Fotballpresident Kåfjord var glad partene i meklingen ble enige i natt.