BESTEMTE SEG TIDLIG: Mohammed Abdellaoue legger ballen på krittmerket. - Jeg bestemte meg før jeg la ned ballen at jeg skulle legge den i det hjørnet sier Moa. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
BESTEMTE SEG TIDLIG: Mohammed Abdellaoue legger ballen på krittmerket. - Jeg bestemte meg før jeg la ned ballen at jeg skulle legge den i det hjørnet sier Moa. Foto: Håkon Mosvold Larsen, ScanpixVis mer

Her har Moa bestemt seg for hvor straffen skal sitte

- Jeg klarte å ikke stresse.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge - Island 1-0.

Mohammed Abdellaoue scoret vinnermålet mot Island - omtrent som bestilt. Og til tross for et voldsomt forventningspress på seg før kampen, var han iskald fra straffemerket etter 87 minutter og 54 sekunder.

Skuddet satt hardt oppe i høyre hjørne.

- Jeg bestemte meg før jeg la ned ballen at jeg skulle legge den i det hjørnet, sier Moa.

- Et spill Han hadde en mistanke om at LSK-keeper Stefan Logi Magnusson forventet et skudd nede til venstre.

- Det var litt spill i forhold til han. Jeg prøver ikke å tenke for mye på hvordan han tenker om meg, men når det gjelder straffen var jeg litt usikker på om han hadde fått med seg den mot Tsjekkia, så jeg bestemte meg for å legge den i motsatt hjørne. Jeg tenkte på det før kampen, at han vet at jeg liker å legge den i det hjørnet. Og at han fort kunne komme til å tjuvstarte eller gå til det hjørnet fortere enn han pleier. Men jeg stoler på mine ferdigheter, og vet at om jeg treffer godt på ballen, så skal den gå i mål.

Moa sier han hadde bestemt seg for hvor skuddet skulle plasseres da han la ballen på straffemerket.

- Det var en iskald straffe. Er du av typen som ikke får nerver i sånne situasjoner?

- Det er klart du merker at det er litt spenning, men jeg føler at jeg klarer å ikke stresse og ikke tenke så mye på det. Fotball er ikke farlig.

Ble pakket inn Men Moa hadde jobbet og slitt i nesten 90 minutter uten å komme til målsjanser av betydning. Også det var han forberedt på.

- Jeg visste hvordan det ville bli. Jeg ble godt pakket inn. Men det er jeg vant til fra klubblaget, og jeg må bare vente til den éne sjansen kommer. Stopperne holdt godt øye med meg i dag, sier Moa.

HELT ETTER PLANEN: Moa setter straffesparket der han har tenkt - og utenfor rekkevidden til Islands keeper Stefan Logi Magnusson. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
HELT ETTER PLANEN: Moa setter straffesparket der han har tenkt - og utenfor rekkevidden til Islands keeper Stefan Logi Magnusson. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

Han merket imidlertid at arbeidsforholdene ble bedre da John Carew kom inn. Ifølge Moa ble de islandske stopperne livredde.

- Da kunne jeg lure inn bak ham og skape noen farligheter. John lagde kaos bak der. Det var et meget godt innhopp.

- Ville du hatt John inn tidligere?

- Da John kom inn gjorde han en utrolig god jobb, men det må du nesten spørre Egil om.

Sammen mot Danmark? Moa ble også spurt om han kunne tenke seg å starte sammen med Carew i tirsdagens bortekamp mot Danmark.

- Vi får se hva som skjer. Jeg følte i alle fall at vi la inn en god søknad. John tok all oppmerksomheten og knuste dem i alle duellene. Da var det min jobb å ligge på lur. Det er helt perfekt for meg å jobbe rundt John, sier Moa.

Det er sjelden Drillo starter med to spisser i bortekamper. Men det kan selvsagt være et alternativ å bruke Moa i en kantrolle. Verken Erik Huseklepp eller Jonathan Parr framsto som uerstattelige mot Island.