SVIMMEL: Pål Golberg ramlet ut av løypa på oppløpet i dag. Foto: John Rasmussen
SVIMMEL: Pål Golberg ramlet ut av løypa på oppløpet i dag. Foto: John RasmussenVis mer

Verdenscupavslutning langrenn Quebec

Her har Pål Golberg ramlet UT av løypa på oppløpet: - Jeg føler bare at jeg går og sjangler uti der

Golberg oppgitt etter sprinten.

QUEBEC (Dagbladet): Pål Golberg kom inn som reserve da Martin Johnsrud Sundby trakk seg fra sesongavslutninga i Canada, og kom senere enn de andre til Quebec.

De seks timenes tidsforskjell ble ikke bedre av at Golberg havnet midt i snøkaoset da han landet i Montreal. Den normalt sett tre timer lange kjøreturen fra flyplassen til Quebec, ble fjorten timer lang da himmelen sendte ned enorme mengder snø.

Golberg vil likevel ikke skylde på den skeive oppladninga for at han røyk ut av kvartfinalen på spektakulært vis i dag.

På oppløpet falt nemlig Golberg ut av løypa. Han karret seg opp igjen, men holdt på å miste balansen igjen da han gikk over målstreken til sisteplass i heatet sitt.

- Jeg er ikke helt på nett i dag. Jeg føler bare at jeg går og sjangler uti der, sier Golberg til Dagbladet, men avviser altså at det er snakk om en litt snau og dårlig oppladning som har skylda.

- Det tror jeg ikke. Det er bare at jeg er så dum å gå bakerst. Da hjelper det ikke å gå fort på slutten.

Hva som skjedde på oppløpet har han ikke helt kontroll over.

- Jeg vet ikke. Jeg bomma, sier Golberg.

- Det er helt tåpelig. Det føles så dumt. Og det er dumt.

Én ting er at det ser dumt ut foran et enormt kanadisk publikum. En helt annen er at det sannsynligvis ødela Golbergs muligheter til å prege minitouren sammenlagt.

I morgen er det allerede en klassisk fellesstart som bør kle klassiskspesialisten veldig bra.

Hadde han hengt med til en semifinale i åpningssprinten ville sjansene vært veldig mye større for at han kunne hevdet seg til slutt.

- Det var bare tull. Jeg bør ikke havne så langt bak. Jeg har bare meg sjøl å skylde på. Det er ikke noe annet. Jeg bør jo lett være i en semifinale i det heatet der, så det er jo bare ... Det er bare for dårlig, rett og slett, sier Golberg.

Alex Harvey spurtslo Finn Hågen Krogh i finalen. Franske Richard Jouve kom på tredjeplass, mens Sindre Bjørnestad Skar ble nest beste norske på femte.

Johannes Høsflot Klæbo vant den totale sprintcupen som den yngste noensinne.