Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her har Peyton Manning skrevet NFL-historie

Gratuleres av stjerner på twitter etter ny rekord.

LEVENDE LEGENDE: Peyton Manning smiler etter å ha kastet sin 509. touchdown-pasning i karrieren, mot San Francisco 49ers i natt. Foto: Justin Edmonds/Getty Images/AFP
LEVENDE LEGENDE: Peyton Manning smiler etter å ha kastet sin 509. touchdown-pasning i karrieren, mot San Francisco 49ers i natt. Foto: Justin Edmonds/Getty Images/AFP Vis mer

Quarterback-stjernen Peyton Manning passerte Brett Favre med karrierens 509. touchdownpasning da Denver Broncos slo San Francisco 49ers i NFL søndag.

Det har lenge vært ventet at 38-åringen skulle slå rekorden som Favre brukte 302 kamper på å sette. Da Manning fikk inn sin tredje touchdownpasning i søndagens kamp, overtok han bestenoteringen i NFL.

Det tok Manning 246 kamper å slå rekorden. Favre var en av de første som gratulerte Broncos-profilen.

- Vel fortjent, Peyton. Gratulerer med å slå rekorden min, skrev Favre via Twitter, der også andre idrettsstjerner som NBA-profilene LeBron James og Kevin Durant var i køen av gratulanter.

- Beæret Manning hadde 506 touchdownpasninger før søndagens kamp. Han noterte to nye i første periode og ble historisk da han serverte Demaryius Thomas i annet kvarter av kampen. Tidlig i annen halvdel av kampen økte han antallet pasninger til 510.

- Det er litt av en ære. Jeg er en stor beundrer av quarterbackene som har drevet med denne sporten gjennom årene, så jeg er beæret bare over å få spille i posisjonen. jeg er veldig ydmyk og veldig beæret, sa Manning til NBC.

Han avslørte at han ville ringe Favre og takke ham etter kampen.

- Brett har alltid vært en av mine favorittspillere. Han spilte med så mye lidenskap, tøffhet og produktivitet som quarterback. Jeg vi bare si «takk» og at jeg er beæret over å få bli med i denne klubben sammen med ham, sa Manning.

Storseier Hjemmelaget hadde full kontroll i Denver og vant 42-17. Det var lagets femte seier på seks forsøk i årets sesong. Favres rekord ble satt da han spilte for Minnesota Vikings i 2010. Kun han og Manning har spilt over 500 touchdownpasninger i NFL-historien. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling