Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her har Ronaldo akkurat rundet 500 mål (!) - mot Hareides Malmö

Mirakelet uteble.

RONALDO I 500: Her jubler Real Madrids Cristiano Ronaldo for sitt 500. seniormål i karrieren etter å ha satt inn 1-0 på Swedbank stadion i kveld. Malmö var i realiteten sjanseløse mot det spanske storlaget. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB Scanpix
RONALDO I 500: Her jubler Real Madrids Cristiano Ronaldo for sitt 500. seniormål i karrieren etter å ha satt inn 1-0 på Swedbank stadion i kveld. Malmö var i realiteten sjanseløse mot det spanske storlaget. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Malmö - Real Madrid 0-2 (0-1):

MALMÖ (Dagbladet): - Vi kan slå Real, sa Jo Inge Berget til Dagbladet i forkant av kveldens Champions League-kamp i Malmö.

I ettertid må det være lov å rose 25-åringen for å ha trua, men det gikk slik det gjerne går når en forholdsvis stor skandinavisk klubb møter en fotballstormakt:

Fotballstormakten vinner. Relativt komfortabelt. Etter to scoringer av superstjerna Cristiano Ronaldo.

- De er dyktige med ball, men vi har faktisk sjanse til å utlikne. Det kjennes nært, men samtidig fjernt, sier Malmö-trener Åge Hareide, som mente at Malmö også fort kunne fått et straffespark i kampen.

- Jeg liker ikke det. Jeg slipper bare inn mål for han. Han er bra, han er en dyktig fotballspiller. Det ble en håndfull. 0-1 hadde sett bedre ut, sier Malmö-keeper Johan Wiland til Viasat om Ronaldo.

Manglet stjerner Real Madrid manglet nøkkelspillere som Gareth Bale, Sergio Ramos, Pepe og James Rodriguez i Skåne, men før kampen brukte spanske medier mest energi på hvor små og sjanseløse Malmö ville være i møtet med den spanske hovedstadsgiganten.

Det hadde de - dessverre også med skandinaviske øyne - også rett i.

Malmö gjorde det meste riktig fra starten av. De la seg lavt, gjorde ting enkelt, og lot Real forsøke å penetrere to vegger av fire mann.

Det fungerte i nesten en halvtime. For når du spiller ultradefensivt er du avhengig av at laget unngår å blotte seg de gangene det sender mann framover.

Ronaldos nummer 500 Etter 20 minutter var det plutselig det som skjedde. Malmö flyttet mange fram, mistet ballen og to lynraske Real-pasninger seinere - fra Mateo Kovacic og Isco - og vips, så var Cristiano Ronaldo plutselig alene med Johan Wiland.

Det var selvsagt rått parti. Den portugisiske superstjernen hadde få problemer med å styre inn sitt 500. mål i seniorkarrieren - for Portugal, Sporting Lisboa, Manchester United og Real - til 1-0.

- De får målet når vi er høyt i banen. Det føles unødvendig at vi ryker på en kontring der. Det irriterer meg faktisk, sier Hareide til Viasat.

Og mer skulle det bli.

Skulle vi tro de spanske avisene Marca og AS handlet ikke kveldens match om tre poeng, men om hvordan Real kunne vinne med så mye som mulig og samtidig spare beina mest mulig til helgas nøkkelkamp i La Liga mot byrival Atletico.

Marca mente matchen var en god mulighet for Cristiano Ronaldo til å sementere sin posisjon som tidenes mestscorende i Champions League nå som Lionel Messi er ute med skade de neste to månedene.

Der hadde de altså et poeng. Før kampen sto Ronaldo med 80 nettkjenninger i verdens gjeveste klubbturnering, mens Messi «bare» sto med 77. Nå er Ronaldo fem foran.

Nesten-perle En som har langt færre er Isco, men han holdt på å score et helt nydelig mål rett før pause. Den spanske landslagsmannen skjøt på volley fra skrå vinkel i boksen rett før pause, men ballen traff først tverrliggeren, og så stanga, før Malmö fikk klarert.

Malmö var hakket mer med spillemessig innledningsvis i 2. omgang, men slet, til Åge Hareides store frustrasjon på sidelinja, med presisjonen i pasningsspillet.

Det betydde lite da svenskene vant en corner etter en drøy time. Nikola Djurdjic fikk hodet på innlegget, men sklei av panneluggen på den tidligere Haugesund-spilleren.

Jo Inge Berget spilte hele kampen for Åge Hareides lag, mens Magnus Wolff Eikrem fikk 23 minutter på banen, riktignok uten å utrette stort.

Til tross for at Real Madrid virket å ha kontroll hele veien, levde håpet for Malmö på 0-1 mot slutten av oppgjøret. Hjemmepublikummet tok nesten av da Markus Rosenberg kom til heading et kvarter før slutt, men avslutningen gikk et godt stykke til side for mål.

TUNG KVELD: Åge Hareides lag ble veiet og funnet for lett mot Rafael Benitez' Real Madrid i kveld. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB Scanpix
TUNG KVELD: Åge Hareides lag ble veiet og funnet for lett mot Rafael Benitez' Real Madrid i kveld. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB Scanpix Vis mer

På tampen var det Real - som hadde luksusen av å kunne bytte inn Luka Modric - som presset på for kampens andre scoring.

Intet mirakel Wiland vartet opp med en praktredning da Ronaldo skjøt hardt og godt fra skrå vinkel noen minutter før slutt, og helt på tampen satte han like gjerne inn sitt andre - eller sitt 501. om du vil - til 2-0.

Det var samtidig Ronaldos 323. Real-mål, noe som betyr at han nå er likt med Raul som klubbens mestscorende gjennom tidene.

- Det er ikke verst, er det vel? Det er en stor prestasjon. Jeg er så glad og stolt over å bryte denne rekorden for Real Madrid. Vi leder gruppa også, så vi er fornøyde. Det var fint å være her. Det er ikke min første gang i Sverige. Jeg har fantastiske minner herfra da jeg spilte mot Sverige for et par år siden, sier Ronaldo selv til Viasat.

- Sverige gjør meg glad for jeg scorer mål her. Jeg vil komme tilbake igjen her snart igjen, sier superstjernen videre.

Mer skjedde ikke, og dermed endte kampen med 0-2 i protokollen.

Dermed ble det som Åge Hareide spådde på forhånd. Han oppsummerte nemlig på ganske fornuftig vis hva Malmö behøvde om det skulle bli poeng mot Real Madrid:

TØFF MOTSTAND: Jo Inge Berget maktet ikke å utrette stort mot Real Madrid og Daniel Carvajal i kveld, men jobbet bra på sin venstreside. Foto: AFP / JONATHAN NACKSTRAND / NTB Scanpix
TØFF MOTSTAND: Jo Inge Berget maktet ikke å utrette stort mot Real Madrid og Daniel Carvajal i kveld, men jobbet bra på sin venstreside. Foto: AFP / JONATHAN NACKSTRAND / NTB Scanpix Vis mer

- I fotball tror jeg på mirakler, men aldri ellers, sa den norske suksesstreneren til svensk TV 3, ifølge Expressen.

Det mirakelet kom aldri i Skåne i kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!