FIKK VÆRE MED Å FEIRE: Wayne Rooney fikk ikke være med på straffekonkurransen i Moskva - som endte med United-triumf. Foto: AP /Bernat Armangue / NTB SCANPIX
FIKK VÆRE MED Å FEIRE: Wayne Rooney fikk ikke være med på straffekonkurransen i Moskva - som endte med United-triumf. Foto: AP /Bernat Armangue / NTB SCANPIXVis mer

Her har Rooney nettopp opplevd sine verste minutter på en fotballbane

Avslører i Uefa-intervju.

Merkelig nok trekker Manchester United-spissen Wayne Rooney fram mesterligafinalen mot Chelsea i 2008 når han avslører sin tøffeste erfaring som fotballspiller.

Datoen var 21. mai, og United sto igjen som vinner av den gjeveste europacupen etter en thriller av en straffesparkkonkurranse på Luzjniki stadion i Moskva.

Den da 22 år gamle Rooney jublet ekstatisk med medspillerne. Men minuttene før avgjørelsen falt var stjerneangriperens verste på en fotballarena.

- Det var ærlig talt smertefullt. Jeg var desperat etter å være på banen og ta en straffe. Men det kunne ikke skje. Jeg tror den vanskeligste tingen jeg har gjort i fotballkarrieren var å sitte og se på og vite at jeg hadde null kontroll over hva som skulle skje, sier Rooney i et intervju med UEFA.com.

Terry feilet Det sto 1-1 i mesterligafinalen til full tid, og etter ti minutter av første ekstraomgang ble Rooney byttet ut mot Nani. Dermed kunne han ikke delta da det hele måtte avgjøres fra straffemerket.

John Terry hadde «matchball» på 4-4 og trengte bare å få ballen i mål for å gjøre Chelsea til vinner.

- Jeg så John Terry gå fram. Jeg hadde sett ham øve på straffer for England, og han er faktisk en veldig god straffeskytter. Jeg tenke «dette er over», forteller Rooney.

- Da han bommet, visste jeg at vi ville vinne. Og det gjorde vi. Stemningen var elektrisk i garderoben og på banen. Det var fantastisk å vinne den største turneringen i klubbfotballen.

Ny sjanse Siden triumfen for seks år siden har United tapt to finaler, begge mot Barcelona. I år har laget en liten sjanse til å gå hele veien igjen.

I så fall må Bayern München overvinnes i onsdagens tøffe bortekamp. Det første oppgjøret på Old Trafford endte 1-1.

- Du må tro på det. Det er ikke alltid favorittene som vinner. Vi føler at vi har gode nok spillere til å gå videre. Det blir tøft, så vi må være på vårt beste, sier Wayne Rooney.

Trolig er han frisk og klar onsdag kveld. Kraftspissen sto over helgens seriekamp mot Newcastle, der United fikk en opptur med 4-0-seier.

(NTB)

FIKK KOMME INN OG LØFTE POKALEN: Wayne Rooneys engstelse på tampen av kampen la ingen demper på gleden etterpå. Foto: AFP PHOTO / Paul Ellis / NTB SCANPIX
FIKK KOMME INN OG LØFTE POKALEN: Wayne Rooneys engstelse på tampen av kampen la ingen demper på gleden etterpå. Foto: AFP PHOTO / Paul Ellis / NTB SCANPIX Vis mer