Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
Foto: Trond Reidar Teigen / ScanpixVis mer

Her har Samuelsen headet ballen i mål fra egen banehalvdel

- Det var ment som en klarering, innrømmer han.

(Dagbladet): Odd Grenland - Tromsø 3-1.

Tromsø entret kunstgresset på Skagerak Arena vel vitende om at serieleder Molde hadde feilet å score mål mot Viking på fredag, og at man dermed hadde muligheten til å legge skikkelig press på Solskjærs menn foran lagenes møte på Alfheim neste søndag.

Det begynte også lovende for gjestene fra nord.  Morten Fevang scoret selvmål i Odds 1-2 tap på Alfheim i slutten av april, og etter 16 minutter av dagens kamp var Odd-kapteinen uheldig igjen da han skled et TIL-kaptein forbi keeper André Hansen.

Vertene fant imidlertid fasongen etter den tidlige kalddusjen, og brukte ikke mer enn ti minutter på å slå tilbake. Og hvilken måte å slå tilbake på:

Miika Koppinen gjorde en kjempejobb da han reddet Torgeir Børvens heading på streken, men var sjanseløs på å styre klareringen dit han ønsket. Den havnet hos Håvard Storbæk som på akrobatisk og vakkert vis brassesparket ballen opp i nettaket.

Det ble en jevnspilt første omgang, og 1-1 var en grei refleksjon av kampbildet, men to minutter etter hvilen fikk en tøff dommeravgjørelse stor betydning for det videre hendelsesforløpet.

PERLETREFF: Odd utliknet på vakkert vis da han brassesparket Miika Koppinens klarering forbi en sjanseløs Marcus Sahlman.Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
PERLETREFF: Odd utliknet på vakkert vis da han brassesparket Miika Koppinens klarering forbi en sjanseløs Marcus Sahlman.Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix Vis mer

Saliou Ciss stoppet Storbæks skuddforsøk med hånda, og det tilsynelatende med forsett. Tom Henning Øvrebø gjorde derfor helt rett i å dømme straffespark, men valgte også å vise ut senegaleseren, noe som virket veldig strengt.

Morten Fevang rettet opp selvmålet fra første omgang ved å sette ballen kontrollert, knallhardt og uttagbart forbi Sahlman.

Selv om Odd hadde et tallmessig overtak, slet hjemmelaget med å punktere kampen. Tromsø kom også nær en utlikning på dødballer i sluttminuttene, men kom ikke nærmere enn da keeper Sahlmanns forsøk ble stoppet på streken på overtid.

I stedet slo Odd kontra. Muligheten var i ferd med å renne ut i sanda da TIL klarte å klarere, men ikke lengre enn på hodet til Jone Samuelsen som styrte ballen i mål fra egen banehalvdel. Det var forøvrig annen helg på rad at siddisen utnyttet at målet var tomt.

- Jeg kunne jo si at jeg satset på scoring, men det er ikke sant. Det var en klarering. Og jeg så faktisk ikke at ballen gikk inn. Jeg så heller ikke at TIL-keeperen var borte, sier en ærlig Jone Samuelsen, ifølge NTB.

Dermed tok Odd sin fjerde seier på rad, og er i ferd med å melde seg på i den tette kampen om fjerdeplassen. Tromsø er på sin side stadig sju poeng bak Molde med en kamp mindre spilt, og kjenne pusten til Rosenborg i nakken.