Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her har van Persie scoret årets kjappeste mål

Men United fikk slite for seieren etter pangstarten.

LIGAMÅL NUMMER NI: Etter tre målløse kamper i ligaen løsnet det for Robin van Persie etter bare 33 sekunder. Men resten av kampen ble et antiklimaks for de røde - som måtte slite for de tre poengene.  Foto:    REUTERS/Darren Staples
LIGAMÅL NUMMER NI: Etter tre målløse kamper i ligaen løsnet det for Robin van Persie etter bare 33 sekunder. Men resten av kampen ble et antiklimaks for de røde - som måtte slite for de tre poengene. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester United - West Ham 1-0
(Dagbladet): Manchester United skapte nesten ingen målsjanser gjennom 90 minutter og imponerte ingen mot West Ham hjemme på Old Trafford.

Men de har en egen evne til å hale i land trepoengere selv på dårlige dager - som det egentlig har vært mange av denne sesongen - og de har spisser som trenger få muligheter.

Robin van Persie hadde gått målløs av banen i de tre foregående seriekampene, men brukte bare 33 sekunder på å finne nettmaskene mot West Ham.

Med en blanding av mottak og vending i én og samme bevegelse - det var neppe helt tilsiktet - vippet han pasningen fra Michael Carrick forbi Winston Reid. Deretter skjøt han på halv volley mot det lengste hjørnet, James Collins kastet seg fram for å blokkere, men endret i stedet retning på skuddet. Ballen gikk i en fin bue over Jussi Jääskelainen og i mål - og Manchester United ledet 1-0 uten at noen West Ham-spillere hadde vært borti ballen (med unntak av uheldige Collins).

- Vi fikk en god start, og kunne drept kampen tidlig. Noe av fotballen vi viste i 1. omgang var veldig bra, mener sir Alex Ferguson.

Han har sett laget sitt slippe inn det første målet i hele 13 av 20 kamper denne sesongen, men fikk akkurat den starten på kampen han ønsket seg i kveld.

- Det er uvanlig for oss å score så tidlig og komme i front. En annen ting som gleder meg var at forsvaret vårt var solid. De fortjener ros, for West Ham-angriperne er tøffe, sier Ferguson.

Etter den gode starten falt United tilbake til gamle synder raskt. Tempoet og presisjonen var ikke bedre enn at West Ham var godt med på notene, og både Kevin Nolan og Andy Carroll var farlig frampå foran Anders Lindegaard.

Førstnevnte hadde et skudd i nettveggen og var centimeter unna å rekke fram på et innlegg som nesten helt sikkert ville endt med scoring, mens sistnevnte banket ballen like over tverrliggeren med en volley fra god posisjon.

Manchester United skapte svært lite, i en diamantformasjon uten vinger, men kunne likevel gått opp i 2-0 da Javier Hernandez skrudde ballen mot hjørnet fra 20 meter. Jääskelainen fikk med nød og neppe slått til corner.

Vertene fortjente likevel ikke mer enn det de hadde etter en tam omgang der høydepunktene ikke akkurat sto i kø.

West Ham gikk friskt til verks i 2. omgang og la vertene under et visst press i åpningsminuttene. Men det varte ikke lenge - og både Tom Cleverley og Wayne Rooney hadde gode skuddforsøk som ble reddet av en god Jääskelainen.

Den siste redningen resulterte i en corner der United skapte en av sine større sjanser for kvelden: Michael Carrick var høyest og headet ballen mot første stolpe, der Jääskelainen var dekket av Javier Hernandez. Finnen fikk bokset ballen unna, men Chris Smalling slo den inn igjen i farlig område, der Kevin Nolan nærmest dempet den på to meter. Jonny Evans kastet seg fram, men Nolan rakk å tuppe den unna i siste øyeblikk.

West Ham hadde lite annet å by enn dødballer, men de var til gjengjeld farlige.

Etter 82 minutter holdt Old Trafford pusten da ballen ble headet ned til Carlton Cole på fem meter. Med Evans i ryggen fikk han snudd seg og avsluttet, men treffet var såpass dårlig at United og Anders Lindegaard slapp med skrekken.

Spenningen varte til siste sekund i en kamp der West Ham faktisk hadde ballen mest - 51 prosent mot 49. United vant derimot skuddstatistikken 23-9, men ikke altfor mange av dem trøblet Jääskelainen nevneverdig.

- Vi spilte ikke opp mot vårt beste. Vi er nødt til å bli bedre, og det er jeg sikker på at vi blir, sier Michael Carrick til TV 2.

- Fornøyd med antallet sjanser dere skaper?

- Egentlig ikke. Vi ønsker å skape mer sjanser og score flere mål, men noen ganger må du nøye deg med de tre poengene, sier han.

GOD OG HELDIG: Robin van Persie mente ikke å lobbe denne ballen over Jääskelainen, men skuddet endret retning i Collins og gikk i en fin bue over keeper. Foto: . (AP Photo / Jon Super)
GOD OG HELDIG: Robin van Persie mente ikke å lobbe denne ballen over Jääskelainen, men skuddet endret retning i Collins og gikk i en fin bue over keeper. Foto: . (AP Photo / Jon Super) Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!