Her havner «Pølsa» i full krangel med Tyskland

- Bra TV, sier sprinteren.

HØY TENNING: Josef Wenzl og Øystein «Pølsa» Pettersen hadde begge høyt aggressjonsnivå i målområdet i Düsseldorf. Men en halvtime seinere satte de seg ned og tok en lunsj sammen. Foto: NRK (gjengitt med tillatelse)
HØY TENNING: Josef Wenzl og Øystein «Pølsa» Pettersen hadde begge høyt aggressjonsnivå i målområdet i Düsseldorf. Men en halvtime seinere satte de seg ned og tok en lunsj sammen. Foto: NRK (gjengitt med tillatelse)Vis mer

• Du kan se uhellet og den påfølgende krangelen hos nrk.no

(Dagbladet): Den trange sprintløypa i Düsseldorf innbyr nærmest til kollisjoner, knuffing og krangling.

TV-seerne ble ikke skuffet i dag heller.

I den siste svingen på herrenes lagsprint knivet Norges førstelag og Tyskland om den beste posisjonen ut på oppløpet. Josef Wenzl forsøkte en «frekkis» da han fra ytterspor forsøkte å skjære inn foran John Kristian Dahl, men manøveren endte med at begge gikk på snørra og fikk løpet spolert.

I stedet for spurting ble det munnhuggeri de siste 100 meterne - og i målområdet sto en minst like amper Øystein «Pølsa» Pettersen og ventet.

Da Wenzl demonstrerte sin misnøye gjennom å slå ut med staven i det han sklei over målstreken var begeret fullt for Oslo-gutten - som fektet med armene på en måte selv Cristiano Ronaldo ville vært stolt av.

Spiste lunsj sammen
- Kombinasjonen adrenalin og melkesyre gjør det lett å bli hissig. John Kristian ble kjørt ned, og da blir man forbanna, sier Pettersen til Dagbladet.

- Var det nesten så du klappet til ham?

- Absolutt ikke. Jeg sa bare hva jeg mente om hans manøver. Det blir dessverre ikke slåsskamp med meg, jeg er en pingle og en stor tøffel.

Wenzl forsøkte å rekonstruere hva som hadde skjedd ved å vise hvordan han ble dyttet av Dahl, men Pølsa var urokkelig og viste ingen tegn til forsoning.

Til slutt så tyskeren seg nødt til å ta tak i jakka til nordmannen for å tvinge litt «fornuft» i ham. Men de ble ikke verre uvenner enn at de tok seg en matbit sammen kort tid etterpå.

- Jeg spiste lunsj med Wenzl en halvtime seinere. Vi er gode venner og har trent mye sammen.

- Hva var det dere sa til hverandre?

- Det er en yrkeshemmelighet, men jeg kan røpe såpass at vi ikke sa klossmajor eller klondrian til hverandre.

- Litt kraftigere gloser?

- Det var i hvert fall ikke klossmajor, flirer Pølsa.

Gløersen reddet dagen
Norge og Tyskland var langt fra de eneste som klønet det til for hverandre, både i jentesprinten og herresprinten falt lagene som fluer. Men bortsett fra et halvhjertet forsøk på stavstikking fra svenske Hanna Falk var det ingen som hisset seg mer opp en Pølsa og Wenzl.

- Det er ikke noe problem, vi er en liten familie i langrennssporten. Det må være lov med litt temperatur, og det er tydelig at det er bra for interessen og bra TV. Jeg har fått masse telefoner hvor folk spør om det som skjedde. Ingen ringer for å gratulere de andre gutta, sier Pettersen.

For da Tyskland og Norges førstelag feilet grep Norges annetlag sjansen. Anders Gløersen spurtet fra Emil Jönsson på oppløpet og sørget for at det likevel ble en hyggelig dag sett med norske øyne.

- Det var godt å se Gløersen i støtet. Ola var pigg, jeg var pigg og det samme var Dahl. Så når det ene laget svikter, er det jævla godt å se at de andre gutta tar ansvar. Vi er godt fornøyd med sesongen så langt, og har fått en god start.

- Ekstra godt når dere slår en som Jönsson?

- Det spiller ikke noen stor rolle for meg, men mediafighten mellom Norge og Sverige lever sikkert videre. Vi har så mange gode konkurrenter. Jönsson er bare en av mange som er gira på å gå fort i Kollen.

Lover revansj
Sprinttrener Ulf Morten Aune var ekstremt fornøyd med den norske laginnsatsen, og la all skyld på Tyskland for uhellet i siste sving.

Juryen mente partene var like gode, fordi Dahl tok et steg til venstre.

Det argumentet skjønner Pølsa fint lite av.

- Når man skøyter i en høyresving, bruker man venstrebeinet for å skøyte. Jeg er ikke enig med juryen, men det spiller ingen rolle. Å diske oss eller Tyskland endrer ikke på noe uansett. Vi var litt uheldige i dag, men stakk likevel avgårde med seieren. Vår egen personlige tragedie kommer vi nok uansett over, lover han.

- Og lunsjen med Weizl: Ble dere enige?

- Det som er så fint i denne sporten er at det kommer nye sjanser hele tida. Faktisk allerede neste helg, sier Pølsa.

- Og da skal de faen meg få!

HEFTIG GESTIKULERING: Pølsa gikk Cristiano Ronaldo en høy gang med armbevegelsene mot tyskeren. Foto: NRK
HEFTIG GESTIKULERING: Pølsa gikk Cristiano Ronaldo en høy gang med armbevegelsene mot tyskeren. Foto: NRK Vis mer