HEADET DORTMUND TIL TOPPS: Etter 16 minutters spill nikket Robert Lewandowski inn 1-0 på innlegg fra Marcel Schmelzer, mens Felipe Santana doblet ledelsen på en corner halvveis ut i annen omgang. Seieren var fortjent, og Dortmund var flinke til å holde Schalke-spissene Raúl og Jan-Klaas Huntelaar unna målsjanser. Foto: AP Photo/Martin Meissner
HEADET DORTMUND TIL TOPPS: Etter 16 minutters spill nikket Robert Lewandowski inn 1-0 på innlegg fra Marcel Schmelzer, mens Felipe Santana doblet ledelsen på en corner halvveis ut i annen omgang. Seieren var fortjent, og Dortmund var flinke til å holde Schalke-spissene Raúl og Jan-Klaas Huntelaar unna målsjanser. Foto: AP Photo/Martin MeissnerVis mer

Her header han Dortmund til tabelltopp

Slo Schalke.

Regjerende mester Dortmund tok over tabelltoppen i tysk Bundesliga etter lørdagens 2-0-seier i derbyet hjemme mot Schalke.

Det var duket for toppkamp da Dortmund og Schalke møttes i et av de store derbyoppgjørene i tysk fotball. Begge lag befinner seg i toppen, men det var hjemmelaget som viste seg sterkest.

Etter 16 minutters spill nikket Robert Lewandowski inn 1-0 på innlegg fra Marcel Schmelzer, mens Felipe Santana doblet ledelsen på en corner halvveis ut i annen omgang. Seieren var fortjent, og Dortmund var flinke til å holde Schalke-spissene Raúl og Jan-Klaas Huntelaar unna målsjanser.

- Det har vært en god uke for oss, selv om vi tapte mot Arsenal i mesterligaen. Jeg synes vi ga fansen noe å juble for. Å vinne et derby er alltid fantastisk, sa Dortmund-forsvarer Mats Hummels etter kampen.

- Som lag må man være helt på topp for å vinne i Dortmund, og det var vi ikke i dag, sa Schalke-trener Huub Stevens.

Dortmund leder Bundesligaen på bedre målforskjell enn Borussia Mönchengladbach, som fredag slo Ståle Solbakkens Köln 3-0 på bortebane.

Søndag har Bayern München muligheten til å ta over serieledelsen med poeng borte mot formsvake Mainz.

For nyopprykkede Augsburg bød lørdagen på klubbens første hjemmeseier i 1. Bundesliga noen gang. Wolfsburg ble slått 2-0 etter scoringer av Daniel Brinkmann og innbytter Edmond Kapllani.

Augsburg er fortsatt sist på tabellen, men har nå kontakt med lagene på plassene foran.

Eren Derdiyok er en spiller Norge må se opp for i VM-kvalifiseringen mot Sveits neste år. Lørdag scoret han tre mål for Leverkusen, men han opplevde likevel ikke å gå av banen som vinner.

Derdiyok snudde på egen hånd 0-2 til ledelse 3-2 i bortekampen mot Hertha Berlin, men Pierre-Michel Lasogga berget 3-3 for hovedstadslaget mot slutten.

(NTB)