TARIKS ØYEBLIKK: Etter å ha scoret mot Sør-Afrika, hedret Tarik Elyounoussi kameraten som omkom i borgerkrigen i Syria. Foto: Nic Bothma / EPA / NTB Scanpix
TARIKS ØYEBLIKK: Etter å ha scoret mot Sør-Afrika, hedret Tarik Elyounoussi kameraten som omkom i borgerkrigen i Syria. Foto: Nic Bothma / EPA / NTB ScanpixVis mer

Her hedrer matchvinner Tarik sin døde venn

- Det var et fint øyeblikk for meg.

CAPE TOWN (Dagbladet): Tarik Elyounoussis første kamp som norsk landslagskaptein kunne ikke endt bedre. Like før pause scoret han det eneste målet i oppgjøret mot Sør-Afrika - på Norges første av i alt to sjanser.

Målet var vakkert, og etterpå feiret Elyounoussi ved å peke mot himmelen.

- Ja, det var til han kameraten min som gikk bort nå nylig, sier landslagets kantspiller til Dagbladet.

Han snakker om den tragiske hendelsen i desember, hvor en venn fra Fredrikstad omkom i borgerkrigen i Syria.

Kapteinsrollen betydde mye
Elyounoussi var glad for at han fikk hedret kameraten i Cape Town.

- Det var et fint øyeblikk for meg i kampen. Det var som jeg sa tidligere: Når jeg spiller fotball er jeg så konsentrert at det blir lite tenking. Derfor var det ekstra hyggelig at jeg fikk et lite avbrekk der.

Det ble i det hele tatt en følelsesladd kveld for 24-åringen:

- Det er ikke hver dag man er landslagskaptein og får lede Norge ut på en arena som Cape Town Stadium. Det var en fantastisk atmosfære. Det var virkelig gøy, og betydde veldig mye for meg, sier han.

Ville skyte tidligere
Rundt tre kvarter etter at han sto nærmest dommeren da «Ja, vi elsker» ble avspilt i Cape Town, scoret han kampens eneste mål. Og det var greit at det ikke ble flere, for det ene var vakkert nok - og det var ikke minst norsk.

- Jeg fikk ballen først servert fra Søder (Alexander Søderlund), og tenkte egentlig at jeg skulle skyte på første touch. Men så kom det veldig fort en blokkering fra dem, forklarer Elyounoussi.

- Og så spilte jeg til Bjørn Helge, før jeg fikk tilbake ballen, og tok meg forbi han ene med en veldig god førsteberøring. Deretter kom jeg meg forbi én til fordi jeg holdt igjen skuddet. Da var det bevisst å skyte i det nærmeste hjørnet, for 99 prosent av gangene er det ledig der. Så det var deilig å se den gå inn.