Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Her henter de coronapasienten

En mistenkt coronapasient ble hentet av Redningsselskapet fra en øy på Helgeland i Nordland.

KREVENDE: Må beskytte seg i fullt smittevernsutstyr. Video: Redningsselskapet Vis mer

Opptaket, som er delt på Facebook, er fra Helgeland i Nordland, hvor Redningsselskapet har fire operative redningsbåter.

Dagbladet har vært i kontakt med Frode Pedersen, informasjonssjef i Redningsselskapet. Han vil ikke gå nærmere inn på hvor opptaket er fra, men forteller at dette er en situasjon de har opplevd flere ganger den siste tida.

- Hva er det vi ser på videoen?

- Her ser vi at vårt mannskap henter en person på Helgeland. Mannskapet bruker fullt smittevernutstyr i henhold til retningslinjene fra helsemyndigheten, forklarer Pedersen.

En ambulansebåt er en spesialbygd redningsskøyte. Det er delt inn i flere soner, og selve hovedbygget på båten er et lite sykehus. Det er hit pasientene blir fraktet for behandling.

- Hva skjer med båten i etterkant av en slik aksjon?

- Båten må vaskes ned og saneres ut ifra retningslinjene som gjelder. Det er for å forhindre smitte. Det er en krevende situasjon, sier Pedersen, og forklarer at det er vanskelig å komme med et eksakt tall på hvor lang tid denne operasjonen tar.

De har blant annet egne roboter som fyller rommet med væske som skal drepe bakterier. I etterkant vaskes overflatene.

- Jeg kan ikke si om det er snakk om timer eller 24 timer, men vi må vaske det ordentlig ned. Corona-tida gir oss nye utfordringer, og vi skaffer oss erfaringer etter hvert som vi håndterer dette.

- Er dere godt nok rustet til å takle situasjonen?

- Ja, vi er veldig rustet til å takle situasjonen, men det er en krevende tid for oss og alle i Norge.Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!