Her hevner Bendtner seg på bortefansen

Arsenal reddet seg mot Huddersfield, men fikk én dårlig nyhet.

TAKK FOR SIST: Nicklas Bendtners skudd var på vei langt utenfor, men ble styrt i mål av en uheldig Huddersfield-forsvarer. Det stoppet uansett ikke dansken fra å hovere foran bortefansen - som hadde plaget ham tidligere i kampen. Foto: (AP Photo/Sang Tan)
TAKK FOR SIST: Nicklas Bendtners skudd var på vei langt utenfor, men ble styrt i mål av en uheldig Huddersfield-forsvarer. Det stoppet uansett ikke dansken fra å hovere foran bortefansen - som hadde plaget ham tidligere i kampen. Foto: (AP Photo/Sang Tan)Vis mer

Arsenal - Huddersfield 2-1

(Dagbladet): Huddersfield-fansen latterliggjorde Nicklas Bendtner da han skuslet vekk noen gode muligheter i starten av dagens FA-cupoppgjør på Emirates.

Men det var dansken og Arsenal som lo sist og best.

Arsene Wengers menn så ut til å være på vei mot en ny omkamp da Bendtner fikset straffe seks minutter før slutt - Arsenal fjortende (!) for sesongen - etter å ha fått en dytt i ryggen i det han skulle sette bredsida på et Fabregas-innlegg.

Spanjolen tok selv ansvar fra ellevemeteren, sneglet seg fram til ballen og trillet den behersket i motsatt hjørne av der keeperen kastet seg.

AVGJORDE: Cesc Fabregas var sikker fra straffemerket seks minutter før full tid. Foto.  AFP PHOTO/GLYN KIRK
AVGJORDE: Cesc Fabregas var sikker fra straffemerket seks minutter før full tid. Foto. AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer

Det var ei bitter pille å svelge for Huddersfield, som til daglig holder til på det tredje høyeste nivået. De øynet nemlig en skikkelig skrell da Alan Lee fortjent stanget inn 1-1 fra corner etter 66 minutter, mot et Arsenal-lag redusert til ti mann etter at Sebastien Squillaci ble utvist litt før pause.

Utlikningen kom etter en sterk Huddersfield-periode, der utskjelte Manuel Almunia blant annet vartet opp med feberredning i verdensklasse på en annen heading fra Lee.

Arsene Wenger tok grep umiddelbart og satte inn Fabregas for Vassiriki Diaby, som for øvrig glapp i markeringen på Huddersfields scoring.

Kampbildet snudde nesten umiddelbart.

Arsenal trykket gjestene tilbake tross én mann mindre, og både Andrei Arsjavin og Nicklas Bendter var nær å sende vertene tilbake i ledelsen.

UTLIKNET: Alan Lee stanget inn en fortjent utlikning for Huddersfield etter drøye timen. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK
UTLIKNET: Alan Lee stanget inn en fortjent utlikning for Huddersfield etter drøye timen. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer

Heroiske taklinger og blokkeringer fra League One-spillerne reddet imidlertid baklengs, helt til Bendter altså gikk i bakken og Fabregas gjorde jobben fra straffemerket.

Bendtner var dermed direkte involvert i begge Arsenals scoringer:

På 1-0 ble han spilt alene med keeper Ian Bennett etter 22 minutter. Skuddet var svakt og ville gått langt utenfor, men Peter Clarke kom i skade for å score selvmål da han kastet seg fram for å blokkere.

Bendtner så uansett sitt snitt til å terge Huddersfield-fansen, som en slags takk for sist etter meldingene de hadde slengt mot ham tidligere i kampen. Dansken tok hånda til øret som for å si «hva sier dere nå?» og la ut på en liten æresrunde foran de tilreisende supporterne.

PS! Et stort skår i Arsenal-gleden var det at Samir Nasri måtte forlate banen etter 32 minutter, med en strekk på baksida av låret. Dermed må franskmannen belage seg på et par uker på sidelinja.

KYSSET CORNERFLAGGET: Cesc Fabregas feirer sitt eget 2-1-mål. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK
KYSSET CORNERFLAGGET: Cesc Fabregas feirer sitt eget 2-1-mål. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer