Her hevner Brann-spillerne seg på TV 2s reporter

- En lynsjemobb, tordner kanalens fotballsjef.

• Se journalist-dynkingen på tv2sporten.no

(Dagbladet.no): TV 2-reporter John Christian Lundstadsveen fikk seg en ubehagelig overraskelse på Branns treningsfelt i dag.

Spillerne hadde bestemt seg for å gi ham en liten lærepenge, i den tro at kanalen hadde smuglet inn en mikrofon under et torsdagens lukkede møte mellom Mons Ivar Mjelde og supporterne.

Lundstadveen ble omringet og dynket i vann, til stor forlystelse fra ivrige Brann-spillere.

- Det der var ikke så veldig artig, nei, bemerket han da vanntroppene hadde trukket seg tilbake.

- Lynsjemobb

Det synes heller ikke TV2s fotballsjef Vegard Jansen Hagen. Han lar seg ikke blidgjøre av klubbens unnskyldning, og reagerer kraftig på at grunnløse påstander resulterte i en hevnaksjon mot kanalens utsendte reporter.

- Alle gjør feil. Journalister er på ingen måte noe unntak, og vi kan gå langt i hva vi aksepterer av tilbakemeldinger på håndverket vårt. Men å bli utsatt for en lynsjemobb oppildnet av ryktespredere kan vi ikke godta. Spesielt ikke når ryktesprederne er det som skal være klubbens ansvarlige ledere. Da har Brann et problem de bør løse snarest, sier han til tv2sporten.no.

OMRINGET TV 2s REPORTER: Brann-spillerne ble fortalt at TV 2 hadde smuglet inn en mikrofon på et hemmelig møte torsdag, og ga kanalens utsendte en lærepenge på fredagens trening. - I ettertid forsvarer Brann handlingen, men beklager at informasjonen de handlet på bakgrunn av var feil. Det blir relativt stakkarslig, sier TV 2s fotballsjef Vegard Jansen Hagen til Dagbladet.no. Foto: TV 2
OMRINGET TV 2s REPORTER: Brann-spillerne ble fortalt at TV 2 hadde smuglet inn en mikrofon på et hemmelig møte torsdag, og ga kanalens utsendte en lærepenge på fredagens trening. - I ettertid forsvarer Brann handlingen, men beklager at informasjonen de handlet på bakgrunn av var feil. Det blir relativt stakkarslig, sier TV 2s fotballsjef Vegard Jansen Hagen til Dagbladet.no. Foto: TV 2 Vis mer

Han sikter til trener Mons Ivar Mjelde og Roald Bruun-Hansen, som han hevder har pisket opp stemningen på spillermøter, og videreformidlet usannheter.

Overfor Dagbladet.no utdyper Jansen Hagen sin kraftige reaksjon.

- I ettertid forsvarer Brann handlingen, men beklager at informasjonen de handlet på bakgrunn av var feil. Det blir relativt stakkarslig. Men vi er spesielt skuffet over de lederne som på mange måter skaper situasjonen, sier han.

Han sier Lundstadsveen også etter vanndynkingen fikk passet sitt påskrevet av Mjelde og Bruun-Hansen.

- Ingen av Brann-lederne gjorde noe for å forhindre det, tvert imot ga de beskjed til journalisten om at han utmerket godt måtte vite hvorfor dette skjedde, og at det var som fortjent.

Bruun-Hansen innrømmer at de ikke hadde dekning for å si at TV 2 hadde lurt inn en mikrofon på det lukkede møtet. Derfor har de beklaget opptrinnet overfor Lundstadsveen - selv om han betegner det hele som en «guttestrek»

- Vi fikk veldig klar informasjon på at denne journalisten hadde fått inn en mikrofon på torsdagens lukkede møte med supporterne. Vi hadde gitt klar beskjed om at det som ble sagt på dette møtet skulle være stengt for pressen. Da vi likevel fikk høre om denne mikrofonen, valgte spillere og ledere å svare med en guttestrek istedenfor å nekte å snakke med TV 2 og lignende. Vi syntes det var en artig gimmick, sier han til TV 2.

Avviser skjult mikrofon

Her hevner Brann-spillerne seg på TV 2s reporter

Vegard Jansen Hagen avviser at det er TV 2 som er hårsåre.

- Vi er ydmyke når vi gjør feil, vi tåler tøffe tilbakemeldinger på jobben vi gjør og er ganske tøffene i kantene selv. Men her er en grense blitt overtrådt. Derfor valgte vi å si fra såpass sterkt som vi gjør, sier han til Dagbladet.no.

- Kan du avkrefte at dere hadde en mikrofon på det lukkede møtet?

- Ja, det har ikke rot i virkeligheten i det hele tatt. Sånne metoder bruker vi ikke. Men jeg må jo bare le, når dette tydeligvis var så hemmelig som det var. Likevel er det en blogger som har lagt ut fullt referat på BA. Kreftene for å kvele overvåkningen og eventuelle muldvarper var åpenbart relativt feilslått, sier han.

Ikke den første

Lundstadsveen ønsker ikke å kommentere episoden overfor Dagbladet.no, men kan trøste seg med at han langt fra er den første journalisten som blir offer for fotballspilleres rampestreker.

Harald Bredeli har fått bløtkake i trynet av Steffen Iversen og Erik Mykland, og tidligere Dagbladet-journalist Sindre Halkjelsvik fikk en bøtte med saft over seg fra John Carew etter en sak der John Arne Riise uttalte at han savnet Carews «syke meldinger», som alltid inneholdt noe om «fis, rumpe, bæsj og sånne ting».

Av de mer alvorlige episodene var Daniel Nannskogs strupetak på TV 2s Carl Andreas Wold.

<B>BLE DYNKET:</B> TV 2s John Christian Lundstadsveen.
<B>ARTIG GIMMICK:</B> Branns sportsdirektør beklager misforståelsen, men mener dynkingen var en artig gimmick.