Her hindrer Rooney Roma-revansj

Men dagens kamp ble et antiklimaks.

(Dagbladet.no): Manchester United - Roma 1-0 .

Da Roma og Manchester United møttes i mesterligaens kvartfinale i vår, endte det med kalassifre (Man. U. vant 8-3 sammenlagt) og supporterbråk.

Foran gruppespillsmøtet i Manchester i kveld var det igjen frykt for bråk, sjøl om Tottis videohilsen nok bidro til å roe gemyttene både på og utafor banen.

Uansett hva det skyldtes, dagens kamp ble et gedigent antiklimaks.

Hjemmelagets manager, Alex Ferguson, var likevel fornøyd.

- Fordi Roma er et godt lag, fordi det var en bra kamp og fordi det var en flott europacupkveld, forklarer skotten for ITV1.

Totti fikk første sjanse

Noen halvhjertede langskudd var alt de to storlagene - som begge henger med i toppen i sine hjemlige serier - hadde å by på i den første omgangen.

Først i andre omgang oppsto den første målsjansen da Fransesco Totti satte ballen over mål alene med Uniteds reservekeeper Tomasz Kuszczak, i det 48. spilleminutt.

PRAKTMÅL: Wayne Rooney vridde seg overraskende og sendte ballen i mål via venstre stang. En flott scoring, som dessuten sikret Manchester United seieren mot Roma. Foto: ANDREW YATES/AFP/SCANPIX
PRAKTMÅL: Wayne Rooney vridde seg overraskende og sendte ballen i mål via venstre stang. En flott scoring, som dessuten sikret Manchester United seieren mot Roma. Foto: ANDREW YATES/AFP/SCANPIX Vis mer

Knappe ti minutter seinere skrev også hjemmelaget seg inn i sjanseprotokollen, takket være et Nani-innlegg som landet oppå Gianluca Curcis tverrligger.

22 år gamle Curci debuterte for øvrig i Champions League i kveld, og sammen med et djupt forsvar holdt han godt unna mot laget som lagde spagetti av laget hans i vår.

- Det ble litt vel taktisk til tider, kommenterer Ferguson.

Men etter en times spill tente det endelig litt til, anført av en knallhard Wayne Rooney og en dommer som ikke slo ned på i-overkant-taklinger.

Blodig Ronaldo

Midt oppi dette vartet Cristiano Ronaldo plutselig opp med en hælspark-scoring som var så fiks at det var merkelig at dommeren bevarte fatningen nok til å blåse for offside.

Annullere gjorde han derimot ikke minuttet etterpå da Ronaldos angrepsmakker Rooney sørget for et nesten like fint mål:

Etter å ha fått en pasning fra Nani, vridde kraftspissen seg plutselig og avsluttet med et skudd via venstre stang. 1-0.

Her hindrer Rooney Roma-revansj

- Mål var veldig flott, det lignet på det han scoret mot AC Milan. Både pasningen og skuddet var bra, skryter Ferguson.

I motsetning til hva en kanskje skulle tro, eksploderte ikke kampen etter dette. Det eneste tilløpet til drama oppsto da Ronaldo gikk blødende av banen etter å ha fått en albue i ansiktet.

Samt selvfølgelig da Mauro Esposito skjøt like utafor venstre stolpe og så ut til å gi Roma en liten revansj tre minutter før full tid - noe som i så fall ikke ville vært ufortjent ut fra spill og sjanser