KANONSKUDD: Darron Gibson er kjent for sin gode høyrefot, og i dag brukte han den til å senke Manchester City.AP Photo/Tim Hales
KANONSKUDD: Darron Gibson er kjent for sin gode høyrefot, og i dag brukte han den til å senke Manchester City.AP Photo/Tim HalesVis mer

Her hjelper Gibson gamleklubben med perlescoring

Mancini tok på seg skylden for nederlaget til City.

(Dagbladet): Everton-Manchester City 1-0 (0-0)

Alex Ferguson angrer nok ikke på at han solgte Darron Gibson i dette overgangsvinduet. I kveld hjalp han sin tidligere klubb Manchester United. Midtbanespilleren hamret inn ledermålet mot ligaleder Manchester City, en scoring som kan bli gull verdt for de røde i Manchester.

- Et mål mot hvilken som helst klubb er bra, et mål mot ligalederen er fantastisk, sa Gibson ifølge Sportinglife etter kampen.

Manchester City var det førende laget, men et kompakt Everton-lag ble vanskelig å bryte ned. Etter at hjemmelaget tok ledelsen handlet alt om å holde nullen for Moyes og hans menn.

Det største fokuset etter kampen var nok likevel tilskueren som lenket seg fast til stolpen med håndjern i den første omgangen. Det skal ha vært en protest mot flyselskapet Ryan Air, og kampen ble stoppet i fem minutter etter det spesielle opptrinnet.

Gedigen sjanse
Før fem minutter var spilt av kveldens kamp fikk Everton en gedigen sjanse til å ta ledelsen. Cahill raget høyest på en corner, og ballen ble reddet på streken av bortelaget.

LENKET SEG TIL STOLPEN I PROTEST: Kampen ble stoppet i fem minutter da denne tilskueren lenket seg til stolpen. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY
LENKET SEG TIL STOLPEN I PROTEST: Kampen ble stoppet i fem minutter da denne tilskueren lenket seg til stolpen. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer

Samir Nasri kom også i fokus etter halvtimen. Han banket til ballen som føk som et prosjektil i tverrliggeren helt oppe i krysset. Det skuddet hadde fortjent en bedre skjebne, og ville blitt en het kandidat til rundens scoring. Etter kampen tok Mancini på seg skylden for tapet.

- Jeg tror kanskje jeg trodde det ville bli lettere (å spille mot Everton). Mine spillere gjorde alt på banen, men vi spilte en dårlig kamp, sa Mancini etter kampen.

Likt i toppen
Det var altså Darron Gibson som stjal showet. Donovan fikk god tid til å legge ballen tilbake til Gibson som dro til på direkten. Ballen gikk via Kompany og inn i mål bak en utspilt Hart.

Med seier for United i kveld er det nå helt likt i toppen av Premier League. City ligger fortsatt på topp med to plussmål mer enn sin nabo.