Her hopper Christi (25) i strikk for første gang

- Jeg pleier å sitte, så de første to sekundene fikk jeg magen opp i halsen, sier jenta som rører en hel verden.

(Dagbladet): Videoen av fem menn som løfter Cristi Rougoor (25) opp i lufta og kaster henne utfor ei bru går nå verden rundt. Videoen viser ikke bare nok et spektakulært strikkhopp, fordi Christi blir ikke kastet ut alene.

Hun har med seg rullestolen.

Gledeshylet fra den unge jenta kan høres langt ned i juvet når hun blir kastet opp, ned, rundt og fram, og det er umulig å ikke bli berørt. Strikkhoppet skjedde 100 meter over ei iskald elv i Whistler, British Columbia. Selv er Christi Rougoor fra Ontario i Canada.

- Jeg pleier å sitte oppreist hele tiden, så de to første sekundene sidelengs gjorde at jeg fikk mange helt oppi halsen, sier en lykkelig Christi Rougoor til CNN etter strikkhoppet.

- Oppnå det umulige 25-åringen har sittet i rullestol de siste fire årene etter at hun brakk ryggen i en motorsykkelulykke mens hun ferierte i Florida. Jenta har imidlertid ikke gitt opp sitt aktive liv, og vant strikkhoppet i en konkurranse der hun sendte inn videoer av seg selv mens hun skjøt, spilte tennis og syklet en sykkel spesialtilpasset for lamme.

Det var eventbyrået 9Lives (ni liv) som arrangerte konkurransen og oppfylte Christis drøm om å hoppe i strikk. Organisasjonen arbeider med å få mennesker med funksjonshemminger ut i naturen og utfordre sine egne grenser. Ikke ulikt Lars Monsens suksesserie «Ingen grenser», som samlet 1,3 millioner nordmenn i vinter.

- Turene våre er åpne for absolutt alle som ønsker å komme ut i naturen og ha det morsomt, skriver Karim Ladki, grunnlegger av 9Lives, til Dagbladet.

- Aktivitetene er viktige byggesteiner for å øke selvtilliten og få et sosialt nettverk. Det å oppnå noe mange sier er umulig, gjør at du kan gå med hodet litt høyere hevet og åpne opp øynene til dem rundt deg for hva du kan oppnå, skriver Ladki videre.

Våknet lam på julaften Christi Rougoor skriver følgende om ulykka som forandret livet hennes på en profil på 9Lives nettsider.

SIDELENGS: Christi Rugoor på vei ned i juvet. Foto: 9Lives
SIDELENGS: Christi Rugoor på vei ned i juvet. Foto: 9Lives Vis mer

- Jeg brakk og ødela ryggraden fullstendig. I tillegg brakk jeg alle beina i ansiktet: Knuste begge øyehulene, fikk slått inn begge kinnbeina, brakk nesa i tre og beinet rett nedenfor nesa, brakk kjeven i to, mistet en rekke tenner og revnet leppa. Før jeg ble operert var jeg ustabil i tre dager og foreldrene mine fikk beskjed om at alt håp var ute. Jeg var i medisinsk koma i tre uker på grunn av operasjonene, inkludert en fullstendig gjenopbygging av ansiktet mitt. Jeg våknet opp på intensiven på julaften, fullstendig lam fra brystet og ned. GOD JUL, skriver jenta.

Men Christi lot seg ikke knekke. Allerede tre måneder etter at hun forlot sykehuset, deltok hun i et rullestolløp. Tre måneder seinere var hun tilbake på universitetet. Etter ulykka har hun fullført flere maraton og bidratt til å samle inn 50 000 dollar til forskning på ryggmargsskader.

- Fri for alle bekymringer Når det gjelder strikkhoppet, er jenta klar for et nytt hopp.

- Det var et par sekunder jeg var fullstendig fri for alle bekymringer og tanker, sier Christi, som anbefaler andre i rullestol til å gjøre det samme.

- Jeg ville gjort det igjen når som helst. Med en gang jeg kom opp, ba jeg om å bli kastet rett ut igjen.

JUBLET: Christi jublet av glede og ønsker å gjenta strikkhoppet så raskt som mulig. Foto: 9Lives
JUBLET: Christi jublet av glede og ønsker å gjenta strikkhoppet så raskt som mulig. Foto: 9Lives Vis mer