Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her hopper hesten inn i folkemengden

- Folk løp overalt og jeg kunne høre ropene.

(Dagbladet): Syv mennesker ble skadd da veddeløpshesten Banna Strand hoppet over feil gjerde og landet mitt i folkemengden i  Grand Annual Steeplechase-løpet i Warrnambool, Australia.

YouTubeHer kan du se ulykken.

Jockeyen til hesten, Rowan Waymouth, hadde ifølge Reuters falt av hesten like før gjerdet og hesten hadde kommet ut av riktig bane. Blant de skadde var en to år gammel jente og en eldre dame.

Flere jockeyer ble kastet av hestene under løpet, og en av dem - Gavin Beggood - prøvde å advare folkemengden. 

- De kunne ikke se at hesten kom ettersom gjerdet var så høyt. De var på vei rett mot dem, sa øyenvitne Garry Wild til Sydney Morning Herald.

- Det var folk som løp overalt og jeg kunne hørte hesten og ropene fra alle menneskene i kaoset, sa et øyenvitne.

Skal etterforskes Den to år gamle jenta slapp unna med et brukket kragebein, mens den 80 år gamle damen pådro seg skader i hofta og skulderen. En 12 år gammel jente ble også behandlet for en benskade.

Hesten var en av seks hester som ikke klarte å fullføre det 5,5 kilometer lange løpet som inneholder 33 gjerderJockeyen til Banna Strand falt av på den første runden.

Løpsarrangøren skal nå sette i gang en etterforskning av episoden. 

- Det vi først og fremst tenker på er de som ble skadet i denne bisarre ulykken. Heldigvis var ambulanse og ambulansepersonell tilstede slik at de skadde fikk umiddelbar hjelp, sa Racing Victoria-sjef Rob Hines.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media