Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her hopper Kevin (30) 162,5 cm i stille høyde

Knuser verdensrekorden i et hopp som forbløffer fysikkprofessor.

(Dagbladet): Kevin Bania (30), en amerikansk ekssoldat og treningsentusiast, har skapt furore på nettet med sin nye video. Stående helt stille, klarer han å hoppe opp på en stabel vekter, 162,5 centimeter over bakken.

Den 178 cm høye Bania knuste dermed fjorårets rekord på 147 cm i stillestående høyde, satt av Darren Jackson (selv nevner Bania danske Jonas Huusoms hopp på 144 cm som offisiell verdensrekord).

Kom for sein til lunsj Bania omtaler seg selv som en treningsnarkoman og han gjennomførte det uoffisielle rekordhoppet i gymmen Cream City CrossFit i Milwaukee i den amerikanske delstaten Wisconsin. 30-åringen arbeider skift og trente på formiddagen da det knapt var andre folk til stede, derfor endte han opp med å filme selv, mens kjæresten allerede hadde dratt hjem for å lage lunsj.

Bania strekker armene høyt opp i været, tar med seg all fart han kan og drar til, før han lander på toppen av stabelen med vekter og kommer med et gledeshyl.

- Det er kanskje unødvendig å si, men jeg kom for seint til den lunsjdaten, skriver Bania selv på Youtube, og legger til at han takker gymmen som har hjulpet ham med å lage et treningsopplegg for å hoppe høyest mulig.

Analysert av fysikkprofessor Videoen av rekordhoppet har fått mye oppmerksomhet på nettet og i en av de mer interessante artiklene plukker fysikkprofessor Rhett Allain fra hverandre hvordan det er mulig for Bania å hoppe nesten like høyt som sin egen høyde.

- Dette er en veldig interessant video, jeg har aldri sett noen hoppe sånn før. Er han Edderkoppmannen? spør Allain i innledningen til artikkelen og konkluderer med at videoen ikke virker å være manipulert og at man får sett hoppet fra siden og fra god nok avstand slik at perspektivet blir riktig.

Fysikkprofessoren bruker så Banias rekordhopp til å si noe om tyngdepunkt og hvordan det påvirker spenst. Allain gir et anslag på hvor tyngdepunktet til Bania ligger (litt over navlen) og regner så ut hvor høyt rekordmannen «egentlig» hopper. Svaret er 86 cm, resten av de 162,5 cm henter Bania inn ved at han trekker beina opp under seg.

- Det er fortsatt et imponerende hopp, men han hevet ikke tyngdepunktet sitt med 162,5 cm. Det som virkelig er imponerende er at han klarer å holde seg på beina når han lander på toppen av stabelen med vekter, skriver Allain videre på nettstedet wired.com.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media