TRIST: I natt offentliggjorde Colombias landslagssjef Jose Pekerman troppen han tar med til VM i Brasil. Falcao (t.h.) er dessverre ikke helt frisk, og VM blir en attraksjon fattigere. Foto: Eduardo Di Baia, AP / NTB Scanpix
TRIST: I natt offentliggjorde Colombias landslagssjef Jose Pekerman troppen han tar med til VM i Brasil. Falcao (t.h.) er dessverre ikke helt frisk, og VM blir en attraksjon fattigere. Foto: Eduardo Di Baia, AP / NTB ScanpixVis mer

Her hører superstjerna VM-troppen bli lest opp uten hans navn

Falcao mister VM i Brasil.

Colombia må klare seg uten sin største angrepsstjerne, Radamel Falcao, under VM i Brasil.

Det meldte Colombias fotballforbund mandag. Monaco-spissen rakk ikke å komme tilstrekkelig tilbake fra den alvorlige kneskaden han pådro seg i januar. Korsbåndskaden har holdt ham ute av spill i fransk serie i vårsesongen.

- Jeg håpet i det lengste, men nå må jeg bare følge med fra sidelinjen og heie fram laget. Jeg ønsker mine lagkamerater alt det beste i VM, sa Falcao på en pressekonferanse natt til tirsdag.

Tok ingen sjanser Han satt ved siden av landslagssjef José Pekerman, som mandag tok ut den endelig VM-troppen.

- Jeg er i god form igjen, men vet at jeg trenger litt mer tid før jeg kan spille igjen. Jeg ønsket ikke å frata noen som er 100 prosent friske en plass i VM-troppen. Og ønsket heller ikke å gjøre noe som kan skade helsen min, la Falcao til.

Nylig snakket Falcao om sin kamp for å rekke årets fotballbegivenhet.

- I løpet av de neste ukene blir det tatt en beslutning rundt min situasjon. Jeg har kjempet i måneder og arbeidet hardt. Kneet har som ventet gjort fremskritt og det har ikke vært noen tilbakefall, men vi må vurdere det hele på et riktig tidspunkt, sa Falcao.

Ni kvalikmål Videre fortalte 28-åringen til Marca: - Fotballmessig blir det umulig å være 100 prosent, for jeg mangler kampformen.

Da trodde imidlertid spissen at han skulle rekke fotball-VM.

- Jeg har det bra og kneet føles godt. Så jeg tror jeg kommer meg til Brasil. Men dersom jeg ser at jeg ikke vil kunne spille og hjelpe laget, reiser jeg ikke, sa angriperen.

Med ni mål var Falcao sentral da Colombia avanserte fra den søramerikanske VM-kvaliken. De gulkledde er i gruppe med Hellas, Elfenbenskysten og Japan. Første kamp er mot Hellas 14. juni.

(NTB)