Her hulker Mourinho på skulderen til Materazzi

To tøffe typer tar følelsesladd farvel.

|||


(Dagbladet): Jose Mourinho forlater Inter etter en fantastisk trippeltriumf.

Det er omtalt som et karrieremessig perfekt tidspunkt å dra videre på, men selv for en tilsynelatende mental hardhaus som Mourinho, kan avskjeder være tungt.

Den portugisiske trenerens farvel med den enda tøffere Inter-legenden Marco Materazzi har blitt et klassisk youtube-øyeblikk.

I videoen er Mourinho på vei vekk fra Santiago Bernabeu i bil etter Champions League-triumfen. Da får han øye på Materazzi, ber sjåføren om å stanse bilen, og går tilbake til midtstopperen som står lent mot en murvegg.

Mourinho omfavner ham, og det kan se ut som han hulker mot skulderen til digre Materazzi.

Slipper ikke taket
Midtstopperen løfter hodet fra Mourinhos skulder etter noen sekunders omfavnelse, kanskje synes han det blir litt vel følsomt med TV-kameraer tett på seg. Da plasserer Mourinho en bestemt hånd på Materazzis bakhode og dytter stopperen tilbake mot skulderen sin i noen ekstra sekunder, før han snur seg og går gråtende tilbake til bilen.

Materazzi har ikke vært blant de som har fått mest spilletid under Mourinho, men har framstått mer som en livvakt og samtalepartner for treneren underveis i kampene.

Da Inter og Mourinho testet dommerens tålmodighet ved å ta seg i overkant lang pause på lørdag, kom Mourinho og Materazzi pratende ned trappa fra garderoben til banen.

- Ba ham om å bli
Og før Materazzi fikk slippe til i sluttminuttene som innbytter, vendte han seg til Mourinho i bønn.

- Vi snakket sammen før jeg kom inn, og jeg sa «vær så snill å bli, du vil ikke bli elsket like høyt som du blir her». Gråtende svarte han «jeg må dra». Så ble jeg byttet inn, ellers ville jeg begynt å grine også, sier Materazzi til La Gazzetta dello Sport, oversatt av Goal.com.

Mourinho blir etter all sannsynlighet klar som ny Real Madrid-trener i nær framtid. Inter-president Massimo Maratti innser at han mister Mourinho, men understreker at overgangen ikke er klar.

— Nei. Hva mener du med er i orden? Det er det motsatte. Vi har ikke engang startet forhandlingene, sa Moratti til pressen i går.

Angivelig skal Inter kreve omkring 128 millioner i kompensasjon om de skal frigi Mourinho som fortsatt har to år igjen av kontrakten.

Men nå er det altså snakk om Real Madrid. Og da skal det vel ikke stå på pengene.