Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her hyller de dødsofrene med en «spøkelseskjører»

Minnestund.

MINNES: Ronnie Berlack (20) og Bryce Astle (19) mistet livet i en snøskredulykke i østerrikske Sölden i januar. I går ble de hedret før starten på super-G-rennet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MINNES: Ronnie Berlack (20) og Bryce Astle (19) mistet livet i en snøskredulykke i østerrikske Sölden i januar. I går ble de hedret før starten på super-G-rennet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

BEAVER CREEK (Dagbladet): Etter at rennet ble utsatt på onsdag var det torsdag duket for herrenes super-G i Beaver Creek.

Tradisjonen tro satte sju prøvekjørere utfor løypa før selve rennet startet, men én ting var likevel annerledes fra slik det pleier å være.

I stedet for en åttende prøvekjører forble løypa tom mens klokka tikket. En såkalt «spøkelseskjører» til minne om de to amerikanske alpinistene som mistet livet i en snøskredulykke i østerrikske Sölden i januar.

Ronnie Berlack (20) og Bryce Astle (19)  var med i en gruppe på seks som skal ha kjørt utenfor den oppmerkede løypa da de utløste skredet. De fire andre kom seg unna.

- Ronnie og Bryce var begge enestående skikjørere som var lidenskapelige opptatt av idretten sin, både i konkurranser og i frikjøring på fjellet. Tankene våre går til familiene deres, så vel som hele alpin-familien. De elsket det de drev med - noe alle rundt dem kunne se, sa den amerikanske ski- og snowboardpresidenten Tiger Shaw til forbundets hjemmeside den gang.

Berlack vokste opp i New Hampshire og har vært en del av det amerikanske landslagets ungdomssatsing de siste to årene. Astle ble tatt opp denne sesongen etter gode resultater i Sør-Amerika i sommeren som gikk.

- Ronnie hadde en voldsom forkjærlighet for fjellet, og var bestandig full av energi og i godt humør. Hver gang navnet hans kom opp, begynte folk å smile og fortelle historier om ham. Vi kommer til å savne ham veldig, sier Jory Macomber, Berlacks trener.

Familiene til begge utøverne var på plass i bakken da minnestunden fant sted.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media