Her hyller de dødsofrene med en «spøkelseskjører»

Minnestund.

MINNES: Ronnie Berlack (20) og Bryce Astle (19) mistet livet i en snøskredulykke i østerrikske Sölden i januar. I går ble de hedret før starten på super-G-rennet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MINNES: Ronnie Berlack (20) og Bryce Astle (19) mistet livet i en snøskredulykke i østerrikske Sölden i januar. I går ble de hedret før starten på super-G-rennet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEAVER CREEK (Dagbladet): Etter at rennet ble utsatt på onsdag var det torsdag duket for herrenes super-G i Beaver Creek.

Tradisjonen tro satte sju prøvekjørere utfor løypa før selve rennet startet, men én ting var likevel annerledes fra slik det pleier å være.

I stedet for en åttende prøvekjører forble løypa tom mens klokka tikket. En såkalt «spøkelseskjører» til minne om de to amerikanske alpinistene som mistet livet i en snøskredulykke i østerrikske Sölden i januar.

Ronnie Berlack (20) og Bryce Astle (19)  var med i en gruppe på seks som skal ha kjørt utenfor den oppmerkede løypa da de utløste skredet. De fire andre kom seg unna.

- Ronnie og Bryce var begge enestående skikjørere som var lidenskapelige opptatt av idretten sin, både i konkurranser og i frikjøring på fjellet. Tankene våre går til familiene deres, så vel som hele alpin-familien. De elsket det de drev med - noe alle rundt dem kunne se, sa den amerikanske ski- og snowboardpresidenten Tiger Shaw til forbundets hjemmeside den gang.

Berlack vokste opp i New Hampshire og har vært en del av det amerikanske landslagets ungdomssatsing de siste to årene. Astle ble tatt opp denne sesongen etter gode resultater i Sør-Amerika i sommeren som gikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.