Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge kom på femteplass i Paralympics

Her hylles Eskil (47) i tårevåt avskjed: - Han er en legende

Norge avsluttet årets Paralympics med seier mot Tsjekkia. Etter kampen ble veteranen Eskil Hagen hyllet.

RØRENDE: Det norske kjelkehockeylandslaget ga Eskil Hagen (nummer sju) en fortjent hyllest etter en lang karriere. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån
RØRENDE: Det norske kjelkehockeylandslaget ga Eskil Hagen (nummer sju) en fortjent hyllest etter en lang karriere. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån Vis mer

GANGNEUNG (Dagbladet): Med 5-2-seier mot Tsjekkia sikret det norske kjelkehockeylandslaget femteplassen i Paralympics.

Etter kampen var det rørende scener utpå isen i Gangneung.

- Jeg har prøvd å ikke ta vekk noe fokus fra kampen, men gutta visste om det. Vi kjørte på som vanlig, men når det var slutt så ble det litt emosjonelt, for å si det på en pen måte, sier Eskil Hagen til Dagbladet.

LEGGER OPP: Eskil Hagen. Foto: Geir Owe Fredheim / Dagbladet.
LEGGER OPP: Eskil Hagen. Foto: Geir Owe Fredheim / Dagbladet. Vis mer

Etter ett gull, tre sølv og én bronsemedalje i Paralympics, er landslagskarrieren over for 47-åringen.

- En bauta

Lagkameratene og trener Espen Hegde samlet seg rundt Hagen etter kampen for å hylle en ekte legende i norsk kjelkehockey.

Det var mange klemmer og mye tårer.

- Eskil er en veldig god kompis. Vi har opplevd veldig mye på idrettsarenaen sammen. Han har gjort veldig mye for kjelkehockeyen og han har vært én av de aller beste i mange år, sier Rolf Einar Pedersen (48) til Dagbladet.

Både Pedersen og Hagen har nå unnagjort sitt sjuende Paralympics.

- Eskil har vært en bauta. En av de aller viktigste. Han kom tidlig på 90-tallet og utviklet seg kjempebra. Han var ledende i Norge lenge og styrte laget som kaptein. Han gjorde en vanvittig bra jobb og har inspirert mange, fortsetter Pedersen, som scoret to mål mot Tsjekkia.

Saken fortsetter under bildet.

TREMÅLSSCORER: Audun Bakke (i midten) scoret tre av målene i Norges 5-2-seier. Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund.
TREMÅLSSCORER: Audun Bakke (i midten) scoret tre av målene i Norges 5-2-seier. Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund. Vis mer

Møtte forloveden i Paralympics

Hagen begynte med kjelkehockey i 1993. 25 år seinere legger han nå opp etter årets Paralympics i Pyeongchang.

- Jeg har vært med på gullalderen til norsk kjelkehockey. Jeg har hatt mange lagkamerater, men også møtt mange mennesker når vi har vært ute å reist, sier Hagen.

- Jeg møtte min forlovede, som jeg har to barn sammen med. Hun er kanadisk. Jeg har møtt masse gode mennesker. Kjelkehockeyen har jeg gitt meg mye.

- Tårene kom fra flere av oss

Kaptein Loyd Remi Solberg sier at Hagen har betydd mye for sporten og for han selv personlig.

- Nå fikk han lov til å bidra til seier i den siste matchen her og avslutte karrieren på en veldig stor måte. Vi applauderte og hyllet ham på isen, og tårene kom fra flere av oss unggutta, Rolf Einar, og Eskil ikke minst, sier kaptein Loyd Remi Solberg til Dagbladet.

Hagen tok Solberg under vingene i 2005 da 47-åringen var trener for det som da het Oslo Kjelkehockeyklubb.

- Han har vært med i alle år. Vi hadde en liten hyllest til han. Han har betydd veldig mye. Han var trener på Oslo-laget da jeg startet. Han er en veldig hyggelig type som er lett å lære ifra, sier tremålsscorer Audun Bakke til Dagbladet.

Saken fortsetter under bildet.

TOK TELLING: Rolf Einar Pedersen fikk en kjelke i brystet under kampen, men veteranen kom seg opp og scoret til sammen to mål. Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund.
TOK TELLING: Rolf Einar Pedersen fikk en kjelke i brystet under kampen, men veteranen kom seg opp og scoret til sammen to mål. Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund. Vis mer

- Vi er en familie

Landslagstrener Espen Hegde, som er femten år yngre enn Hagen, sier veteranen kommer til å bli et savn.

- Eskil er en legende. Han har vært med siden starten. Det er spesielt når han gir seg. Vi er en familie og nå er det en av gutta og en plass i garderoben som står tom. Det er veldig spesielt, sier Hegde til Dagbladet.

Landslagstreneren mener scenene etter kampen viser fram verdiene til det norske kjelkehockeylandslaget.

- Samhold er én av våre tre kjerneverdier. Vi er en familie, vi bryr oss om hverandre, og vi tar vare på hverandre. Når en da skal gi seg etter en så lang og tung tjeneste, så er det en stor bit av kaka som blir borte, sier Hegde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling