Her hylles Suárez som en helt på flyplassen i Uruguay

Men hovedpersonen selv er fortsatt i Brasil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens resten av Uruguay-troppen satte kursen for Rio de Janeiro og åttedelsfinale i VM, dro Luis Suárez til flyplassen i Natal for å ta et fly hjem til Montevideo. 

Det har latt vente på seg, og litt før halv fire fredag morgen (norsk tid) skrev Uruguays landslag en beskjed på Twitter:

- Luis er fortsatt på flyplassen i Natal, og har enda ikke fått noe avreisetidspunkt. Han ønsker å takke alle hele det uruguayanske folket for støtten han har fått. 

Liverpool-spissen ble torsdag utestengt fra all fotballrelatert aktivitet i fire måneder for det famøse bittet på Italia-stopper Giorgio Chiellini.

En tilnærmet samlet fotballverden har fordømt handlingen, men i hjemlandet er Suárez fortsatt den store helten.

Mafia-Fifa - Alle som ikke danser er engelskmenn, lød det taktfast fra de rundt 500 frammøtte på Aeropuerto Internacional de Carrasco, hovedflyplassen i Uruguays hovedstad Montevideo. 

Tilropet var et klart spark i siden til det den gjengse uruguayaner, og også Uruguays fotballforbund (AUF), mener er skittent spill fra Fifa, sterkt påvirket av engelske og italienske krefter.

- Jeg har kommet for å støtte Suárez fordi han er guden på landslaget, og han gir sjel til laget, sier én av de som hadde møtt opp, Lucia Romanello, til den uruguayanske avisa Jornada

Hennes synspunkt er ikke unikt på flyplassen, hvor de aller fleste støtter sin utestengte måltyv. Ellers i verden oppfattes det som helt uforståelig at Suárez har bitt en motspiller for tredje gang, men i Uruguay er ikke 27-åringen den store skurken: Det er Fifa som er de slemme i denne saken, noe som understrekes av at emneknaggen #mafiafifa var den mest populære på Twitter i landet i timene etter at dommen hadde blitt lest opp på Maracana.

President-støtte Luis Suárez' yngre bror, Diego, er oppgitt over det han kaller et angrep fra Fifa.

- Det er veldig trist og helt utrolig, sier han ifølge Jornada om den strenge straffen hans bror ble ilagt torsdag.

Også flere prominente politikere i Uruguay, deriblant president José Mujica, har gitt sin uforbeholdne støtte til Liverpool-spissen.  

- Jeg så ikke noe bitt, og jeg har sett på TV at det er mange kriminelle som slipper ustraffet unna. Kanskje vi skal starte med dem i stedet, sier presidenten ifølge Jornada.  

Resten av «Los Charrúas», altså uten Surárez, ankom hotellet i Rio de Janeiro natt til fredag norsk tid. Lørdag venter Colombia i åttedelsfinale - en åttedelsfinale de fikk god hjelp til å nå av Suárez, som scoret begge målene i seieren mot England. 

Det uruguayanske fotballforbundet har allerede varslet at de kommer til å anke. Første instans er Fifas ankeutvalg, før saken eventuelt kan klages videre til Den internasjonale voldgiftsretten for sport (CAS).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer