Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Her i England er det jo motvind overalt

Men Jaysuma Ndure tror på rekordrask OL-finale.

AVSLAPPET, MEN AMBISIØS: Jaysuma Saidy Ndure har ikke kommet til London for å tulle, som han selv sier, men for å ta medalje etter fire år med hard jobbing. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
AVSLAPPET, MEN AMBISIØS: Jaysuma Saidy Ndure har ikke kommet til London for å tulle, som han selv sier, men for å ta medalje etter fire år med hard jobbing. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

LONDON (Dagbladet): Det er naturligvis Usain Bolt (25) og Yohan Blake (22) de aller fleste snakker om før mennenes 100-meter starter opp med de store gutta lørdag ettermiddag.

Men midt oppi miksen med supersprintere finner vi en nordmann, og Jaysuma Ndure forteller at han er i sitt livs form før moroa starter lørdag.

- Jeg er ikke her for å tulle i hvert fall. Jeg har brukt fire år på å forberede meg, og jeg kommer ikke hit bare for å ha det gøy. Hvis jeg ikke hadde gått for medalje, kunne jeg sittet hjemme og kost meg, sier han, og legger til:

- Nå kjennes formen og beina veldig bra. Jeg har aldri følt meg i så god form før et mesterskap tidligere. Dessuten har jeg løpt veldig fort på trening.

- Alle kan vinne Jays tror han kan sikre seg medalje både på 100 og 200 meter den neste drøye uka. Men han er langt fra overbevist om at 100-meterfinalen bare vil handle om Bolt og Blake.

- Jeg kjenner Usain best, og jeg vet jo hva han har gjort tidligere. Han har løpt fortere enn Yohan. Men her er det ingen favoritter. Tyson Gay kan vinne. Asafa Powell kan vinne. Alle i en finale kan vinne, sier han.

Den gambiskefødte 28-åringen er imidlertid ganske så skeptisk til det engelske været.

Jevnere Da han i utøverlandsbyen i ettermiddag fikk spørsmål om hvor raskt dekket på olympiastadion er, svarte han dette — til latter fra presseflokken:

SNAKKIS 1: Tittelforsvarer og verdensrekordholder Usain Bolt.Foto: Kai Pfaffenbach / REUTERS / NTB Scanpix
SNAKKIS 1: Tittelforsvarer og verdensrekordholder Usain Bolt.Foto: Kai Pfaffenbach / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

- Er det gode forhold, så kan det gå fort. Banen her er jo helt ny, men den kan være rask. Uansett vet man jo aldri med England, her er det bare motvind overalt!

Det spørs riktignok hvor mye vind som kan prege forholdene på den 80.000 seter store olympiastadion.

Og hvis det blir tilnærmet nullforhold, tror Jays på tidenes raskeste OL-finalen.

I Beijing for fire år siden, satte Bolt ny verdensrekord (som han slo selv året etter) på 9,69, mens Richard Thompson vant sølvet på 9,89 og Walter Dix ble nummer tre på 9,91.

- Jeg tror det kommer til å gå fortere blant medaljevinnerne denne gangen, sier Jays til Dagbladet.

Tror på friidrettsmedaljer Og han håper altså at han selv får med seg minst én.

- Vi har fått medaljer i OL allerede, og jeg er helt sikker på at det blir medaljer på oss i friidretten også, sier han med et lurt smil.

SNAKKIS 2: Verdensmester Yohan Blake.Foto: Dylan Martinez / REUTERS / NTB Scanpix
SNAKKIS 2: Verdensmester Yohan Blake.Foto: Dylan Martinez / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

Kaaron Conwright, som er assistent for Jays?s trener John Smith, vil følge nordmannen tett i OL.

Han tror nøkkelen for Jays er å gjenskape det han gjorde under VM i Sør-Korea i fjor, da han ble nummer 4 på 200-meteren.

- VM i fjor forberedte Jays på det som venter her. Vi har jobbet med selve utførelsen, og hvis han klarer å konsentrere seg om bare seg selv sånn som i fjor, så vil dette gå bra, sier Conwright til Dagbladet.

VINNERSJANSER: Jaysuma Saidy Ndure tror også Tyson Gay (t.v.) og Asafa Powell kan blande seg inn i gullkampen på 100 meter. Foto: Thannasis Stavrakis / AP Photo / NTB Scanpix
VINNERSJANSER: Jaysuma Saidy Ndure tror også Tyson Gay (t.v.) og Asafa Powell kan blande seg inn i gullkampen på 100 meter. Foto: Thannasis Stavrakis / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media