Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Her i klubben snakker vi ansikt til ansikt istedenfor å gå til avisene

Wenger går hardt ut mot kritikk fra russisk aksjeeier.

SLÅR TILBAKE: Arséne Wenger har sittet i sjefsstolen i Arsenal i 18 år, og krever at eierne i klubben tør å snakke med ham om problemene ansikt til ansikt. Her er han avbildet på Arsenals trening i dag, foran Arsenals møte med Dortmund i Champions League i morgen. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK.
SLÅR TILBAKE: Arséne Wenger har sittet i sjefsstolen i Arsenal i 18 år, og krever at eierne i klubben tør å snakke med ham om problemene ansikt til ansikt. Her er han avbildet på Arsenals trening i dag, foran Arsenals møte med Dortmund i Champions League i morgen. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK. Vis mer

(Dagbladet): I går gikk Alisher Usmanov, russeren som eier 30 prosent av aksjene i Arsenal, hardt ut mot Arséne Wengers gjerrighet på overgangsmarkedet.

På en offisiell pressekonferanse foran morgendagens Champions League-oppgjør mot Dortmund, gjengitt på Arsenals hjemmesider, svarte franskmannen på kritikken fra klubbens russiske medeier.

- Vi har to verdier her i klubben: Den første er at vi viser solidaritet når vi går igjennom en vanskelig periode, den andre er at når man har noe man vil si, sier man det ansikt til ansikt og ikke til avisene, sa Wenger.

Spillerne er gode nok Alisher Usmanov mente Arsenal trengte nye spillere i samtlige posisjoner på banen. Han gikk også langt i å hevde at Arséne Wengers økonomiske forsiktighet stod i veien for klubbens ønske om å dominere i Europa.

- Min åpne og ærlige mening, er at vi må styrke laget i alle posisjoner for å kunne kjempe i toppen både i Premier League og ute i Europa. Om Wenger har penger eller ikke? Offisielt fins det penger i klubben, sa Usmanov.

 Wenger mener spillerne han har til rådighet er mer enn gode nok til å kunne nå klubbens mål.

- Jeg har stor tro på spillergruppa mi. Jeg er villig til å vedde med dere på at vi kommer til å ha en veldig sterk sesong, sa Wenger.

Videre understrekte han at samholdet i klubben er sterkt, og at de ikke har noen problemer med å håndtere at folk stiller spørsmålstegn ved dem.

Må sjekke «krise» i ordlista Arsenal har for øyeblikket sin verste sesongstart på hele 32 år, og flere eksperter hevder det er krise i klubben. Daily Mail snakket i går med en gruppe Arsenal-fans, og enkelte går så langt som å kreve Wengers avgang.

- Han burde vært borte for flere år siden. Arsenal er en klubb i sakte nedgang. Tabber på overgangsmarkedet, en ubalansert stall, masse skader, taktisk naivitet og flere tap mot topplagene, han er ferdig som elitetrener og det trengs en forandring, sa redaktøren for Arsenal-bloggen Le Grove.

Da den franske trenerveteranen ble spurt om det er en krise i klubben, og om han begynner å tvile på seg selv, svarte humoristisk.

- Når du er så lenge i fotballen, vet du ikke lenger helt hva ordet krise betyr. Jeg må nesten sjekke i ordlista hva det betyr. Jeg har tro på det jeg gjør, og tror spesielt på spillerne mine, sa Wenger.

I morgen tar Arsenal imot Borussia Dortmund på Emirates. Den og de andre Champions League-kampene i morgen kan du følge fra klokken 18.00 i Dagbladets fotballstudio.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling